Dikkat çeken vali atamaları

Dikkat çeken vali atamaları

Cemevi inşaatını durduran Beylikdüzü Kaymakamı Odabaş Kilis’e, Tunceli’de beyaz eşya dağıtan vali Yaman Kırklareli’ne atandı

Dikkat çeken vali atamaları
16px
24px
14.03.2011 09:39
ABONE OLgoogle

12 Haziran’daki seçimler öncesinde AKP hükümeti; Kırklareli, Mardin, Giresun, Çanakkale, Yalova ve Kilis’e yeni valiler atadı.

En dikkat çeken atama ise Kilis Valiliği’ne yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından bir arazinin cemevine tahsis edilmesine “hukuki değil” diyerek itiraz eden ve inşaatı durduran Kaymakam Yusuf Odabaş terfi ettirilerek Kilis Valisi olarak atandı. Odabaş, kendisine tahsis edilen konutu beğenmeyince belediyeden villa istemesiyle de gündeme gelmişti. Marmara Denizi ve Büyükçekmece Gölü manzaralı olan ve kirası yaklaşık 2 bin lirayı bulan lüks bir villada oturmaya başlayan Odabaş, 500 liralık aidat parasını fazla bulunca da belediyeye başvurarak bu giderleri ödemeyeceğini bildirmişti.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre, Mardin Valisi Hasan Duruer merkeze alındı. Yerine ise Kilis Valisi Turhan Ayvaz görevlendirildi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Tunceli’de beyaz eşya dağıttığı gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezası alan Giresun Valisi Mustafa Yaman, AKP’nin en zayıf olduğu illerden Kırklareli’ne atandı. Yaman, CHP’den milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Ali Haydar Öner’den boşalan yeri dolduracak.

Yalova Valiliği görevini yürütürken 19 Mayıs törenlerinin kaldırılmasını savunan Merkez Valisi Dursun Ali Şahin ise Yaman’ın yerine Giresun’a atandı. Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Yusuf Erbay’dan boşalan Yalova Valiliği’ne Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı atandı. Çanakkale Valiliği’ne İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna getirildi. Tuna, EPDK’de görev yaparken hakkında hukuka aykırı işlemler yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Alican Uludağ/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde