Dikkat! Yabancı CEO'lar izleniyor

Dikkat! Yabancı CEO'lar izleniyor

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, uluslararası kuruluşların Türkiye'deki bayilerini ve üst düzey yöneticilerini izlemek için dedektif kuruluşlarına başvurduklarını söyledi

Dikkat! Yabancı CEO'lar izleniyor
16px
24px
25.10.2009 09:31
ABONE OLgoogle

Türkiye'de faaliye gösteren uluslararası firmaların son dönemlerde, Türkiye'deki bayilerini ve kendilerini temsil eden üst düzey yöneticilerini (CEO) izlemek için dedektiflik kuruluşlarına başvurduğu belirtildi. Özel Dedektifler Derneği Genel Başkanı ve Maviay Dedektiflik Hizmetleri Şirketi sahibi İsmail Yetimoğlu, derneğe üye resmi kayıtlı dedektiflik bürosu sayısının son yıllardaki talebe bağlı olarak arttığını söyledi.

BAYİLER DE ARAŞTIRILIYOR

Hizmet yelpazesinin, kaza, şantaj, sahte muhasebe, aile hukuku, dolandırıcılık, fikri mülkiyet hakkı, iz bulma ve hırsızlık araştırmalarından oluştuğunu belirten Yetimoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Son zamanlarda özellikle uluslararası firmaların talepleriyle yoğun şekilde karşılaşıyoruz. Bu firmalar, Türkiye'de yatırım yaptığı alanlarla ilgili inceleme ve araştırmalar yaptırıyor. Örneğin firmalar, Türkiye genelindeki bayilerinde, ekonomik kayba uğrama risklerini veya şüphelendikleri durumları araştırma yaptırıyor.

CEO'LAR MERCEK ALTINDA

Aynı zamanda bazı global kuruluşların, kendilerini Türkiye'de temsil eden üst düzey yöneticileriyle ilgili araştırma yapmamıza yönelik talepleriyle karşılaşıyoruz. Bu yöneticilerin, temsilcisi oldukları firmaları borçlandırarak haksız kazanç sağlayıp sağlamadıklarını inceliyoruz. Bu konular araştırılırken de herkesin ulaşabildiği açık bilgilerden yararlanıyoruz. Gelen bu talepler, Türkiye'de dedektiflik sektörünün belli bir noktaya gelmiş olduğunu gösteriyor. Ancak bu konuda kat edeceğimiz daha çok mesafe var.”

Ses kayıt cihazı ve gizli kamera etik dışı

Mesleki etik kurallarına göre hizmet veren dedektiflik kuruluşlarının, gizli kamera ve ses kayıt cihazı kullanamayacağını, fotoğraf çekmeyeceğini bildiren İsmail Yetimoğlu, “Örneğin aile birliği bozulmamış ise boşanma konularıyla ilgili işleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Mağdur kişilerin başvurusuna göre umuma açık olan yerlerde araştırmalar yapıp, değerlendirme yaparak sonuca ulaşıyoruz.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde