Digitürk'ten de özgür medyaya karartma uygulaması

Digitürk'ten de özgür medyaya karartma uygulaması

Tivibu'nun ardından bir diğer dijital yayın platformu olan Digitürk'den de özgür medyaya karartma geldi.

Digitürk'ten de özgür medyaya karartma uygulaması
16px
24px
08.10.2015 05:26
ABONE OLgoogle
Digiturk mahkeme kararı olmaksızın ve yasa dışı bir şekilde Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Kanaltürk, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının platformlarından çıkarıldığını açıkladı

Erken seçimlere kısa bir süre kala medyada farklı sesleri susturma girişimleri büyüyor. Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarına sansür uygulama kararı aldı.

Digitürk'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Değerli müşterilerimiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu' tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır." denildi.

TMSF bünyesinde faaliyet gösterirken Katarlı bir medya şirketine satılan Digitürk'ün 2 milyon 700 bin abonesi bulunuyor.

SERT TEPKİLER GELDİ

CHP milletvekili Eren Erdem, Twitter'dan medyaya sansürle ilgili şu paylaşımda bulundu: "Bir süre önce muhalif kanalların önce TİVİBU akabinde Digitürk'ten çıkartılacağını söylemiştim. Digitürk'ten de çıkarıldılar. Korku böyledir."

YARKADAŞ: HUKUKİ DAYANAĞI YOK 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından sansüre sert tepki gösterdi. Yarkadaş, "Digitürk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış... O kararın da hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur... AKP çaresiz kaldığını gördükçe, çıkışı daha çok baskı ve daha çok sansürde arıyor... Kanal kapattırmak, acizliktir... Digitürk üyeliğimi iptal ettireceğim. Yumurcak TV'den korkan bir iktidar, çaresiz ve zavallıdır." dedi.

LDP GENEL BAŞKANI TOKER: DİGİTÜRK KEPAZELİĞİ.... 

Digitürk'ün sansürüne Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'den de tepki geldi. Toker, "Seçimle gelinen değil gidilen sisteme demokrasi denirmiş. Digitürk kepazeliği de seçimle gitmemek için son çırpınışları..." ifadelerini kullandı.

İŞTE DİGİTURK'ÜN AÇIKLAMASI

Digitürk kendi internet sitesinde ise şu mesajı yayınladı

Önemli Bilgilendirme

Değerli Müşterilerimiz,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

DIGITURK
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde