DigiTurk'e şok! 168 bin abone üyeliğini iptal ettirdi

DigiTurk'e şok! 168 bin abone üyeliğini iptal ettirdi

Çeşitli teknik şikayetlerden doğan tepkiler sonrasında Digitürk dijital yayın platformunun tam 167 bin 564 abonesini kaybettiği ortaya çıktı.

DigiTurk'e şok! 168 bin abone üyeliğini iptal ettirdi
16px
24px
10.10.2015 07:56
ABONE OLgoogle
Çeşitli teknik şikayetlerden doğan tepkiler sonrasında Digitürk dijital yayın platformunun tam 167 bin 564 abonesini kaybettiği ortaya çıktı. Sansür sonrası abone kayıplarının daha da artacağı belirtildi.

Bugün'ün haberine göre, 7 ulusal kanala yaptığı yasa dışı sansürle gündeme gelen dijital yayın platformu Digiturk'ün, yayınlarının sık sık donması, sık sık tarife değişiklikleri, eksik kanal ve servis sorunu gibi nedenlerle son bir yılda 167 bin 564 abonesini kaybettiği ortaya çıktı. Sansür sonrası abone kayıplarının daha da artacağı belirtildi.

Dijital yayın platformu Digiturk, Türkiye Süper Ligi maçlarını yayınlamasına rağmen hizmet kalitesi nedeniyle sınıfta kaldı. Platform son 1 yılda 168 bine yakın abone kaybetti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun (BTK) verilerine göre 2014'ün ikinci çeyreğinde yurtiçinde imzalanan abonelik sözleşmesi sayısı 2 milyon 655 bin 593 iken bu rakam 2015'in 2. çeyreğinde 2 milyon 573 bin 181'e düştü. Aynı dönemlerde abonelik sözleşmesi ile hizmet alan kullanıcı sayısında da (birden fazla abone olanlarla birlikte) 2 milyon 957 bin 205'ten 2 milyon 891 bin 305'e düşüş olmuş.

Yurtdışında da izlenmiyor

Platformun yurtdışı ayağı da sıkıntılı bir yıl geçiriyor. Buna göre imzalanan abonelik sayısı 80 bin 809'dan 77 bin 800'e, abonelik sözleşmesi ile hizmet alan kullanıcı sayısı ise 319 bin 128'den 302 bin 890'a geriledi. Yani platform son bir yılda toplam 167 bin 564 abone kaçırdı.

Facebook'ta mağdurlar sayfası

Digiturk'un mağdur ettiği kişiler Facebook'ta ‘Digiturk Mağdurları' adlı topluluk sayfaları açtılar. Yüzlerce insanın nasıl mağdur edildiğini kaleme alan vatandaşlar önceki gün yapılan sansüre de büyük tepki gösterdiler.

Yağmur gibi şikayet yağıyor

Tüketici şikayetlerinin yer aldığı en büyük internet platformu olan şikayetvar.com'a Dijiturk'le ilgili son bir yılda 11 bin 936 şikayet kaleme alınmış. Bunların başında ise aboneliğin iptal edilememesi, kötü servis hizmeti, erişim sorunu ve maç esnasında yayın kesilmesi geliyor. İşte son günlerde yazılan bazı şikeyetler:

Azat S: Maç izleyemiyoruz

Digiturk Play hizmetinizden maçları izlemek işkenceye döndü. Pozisyonun ortasında hata denip yayıh kesiliyor. Sizin gibi kurumsal bir firmanın müşterilerinizi bu kadar mağdur etmenizi anlamış değilim.

Mahmut O: Digiturk'e ulaşamıyorum

2 gündür taahhüt sürem dolduğundan aboneliğimi iptal etmek için uğraşıyorum. Digiturk bayisi de dahil faks çekemiyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla iptal dilekçesi almamak için faksa cevap vermiyorlarmış. Digiturk aboneliğimin iptalini istiyorum. Bir daha da üste para verseler kullanmam.

Arda E: Bilgisizler

02.10.2015 tarihinde Lig TV şampiyonlar paketimi yenilemek için çağrı merkezini aradığım karşıma çıkan personel 90 liralık fatura bedeli çıkarttı. Kendisine 4 yıllık aboneyim her sene 55 ila 65 arasında ödeme yapıyorum bu sene ne oldu da 90 oldu dediğimde artık böyle diyerek kestirip attı.

Katarlılar'a satış Meclis gündeminde

Geçen temmuz ayında Digiturk'ün ihalesiz olarak Katarlı Bein Media Grubu'na satışı da büyük tartışmalara yol açmıştı. Platformun satış bedeli kamuoyuna açıklanmamış, bu durum Meclis'e taşınmıştı. CHP'li Sezgin Tanrıkulu Meclis'te “İhale yapılmışsa hangi usullere göre yapılmıştır? İhaleye giren diğer şirketler hangileridir? Digiturk'ün satış bedelinin açıklanmamasının gerekçesi nedir? TMSF satış bedelini açıklayacak mıdır?

TMSF'nin 2013 yılında Digiturk'e İnterbank ile ilgili ortaya çıkan zarar yüzünden el koyduğu iddiaları basına yansımıştı. Bu zararın ne kadarının karşılandığının kamuoyuna açıklanması gerekli değil midir? Satış sözleşmesinde TMSF adına hangi yetkililerin imzaları bulunmaktadır? Digiturk'ün satışı dolayısıyla TMSF'nin kasasına girecek net para tutarı ne kadardır ve bu para hangi tarihlerde TMSF kasasına girecektir” sorularını yöneltmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde