Diğerlerinin filmi bile yok: Süper Bulut'a süper şov!

Diğerlerinin filmi bile yok: Süper Bulut'a süper şov!

Turkcell, Süper Bulut'u büyük bir şovla tanıttı, Ciliv rakiplerine gönderme yaptı

Diğerlerinin filmi bile yok: Süper Bulut'a süper şov!
16px
24px
22.03.2012 14:16
ABONE OLgoogle

Turkcell, işletmeler için bilgi teknolojisi altyapısı ve iş uygulamaları sunan Turkcell SüperBulut platformunu hizmete sundu.

      Platform, başta Microsoft Türkiye ve HP olmak üzere Oracle, EMC&VMware, Citrix, Checkpoint, Cisco gibi iş ortaklarıyla birlikte sunuluyor.

      Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell SüperBulut'un tanıtım toplantısında, bulut bilişimin müşterilerine ciddi avantajlar yaratacağını düşündüklerini, Turkcell olarak büyüyen işletmelere teknolojiyle destek olduklarını ifade etti.

      Platform ile bulut hizmetlerinin online alışveriş yapar gibi satın alınabileceğini ve işletmelere yüzde 80 oranında tasarruf sağlayacağını anlatan Ciliv, fiber ve 3G altyapısı ile bulut için gerekli ortamı hazırladıklarını kaydetti.

      Ciliv, soruları yanıtlarken, Türkiye'nin iletişim altyapısının iyi bir seviyeye geldiğini, bunun ekonomiye yansımasının sağlanması gerektiğini belirterek, ''Türkiye'de 2,3 milyon işletme var. Bunların küçük bir kısmı teknolojiyi verimli ve etkin kullanıyor. SüperBulut konsepti ile kendimize, 2 milyon işletmeye teknolojiyi kolay ve maliyeti düşük şekilde sunma hedefini seçtik'' diye konuştu.

      Müşterilerinin, platformla güvenilir, iyi performanslı ve kolay şekilde bulut teknolojini kullanabileceğine işaret eden Ciliv, Türkiye'deki işletmelerin hepsini hedeflediklerini söyledi.

      Ciliv, bulutun, uzun dönemli ve ileride daha büyük yatırım harcamasının yapılacağı bir konu olduğunu belirterek, yapılan yatırımın finansal etkisinin önümüzdeki yıllarda görüleceğini dile getirdi.
      
     ''KOBİ'lerin teknoloji devrimini yapması gerek''
     
     HP Türkiye Genel Müdür Serdar Urçar da Türkiye'nin bilgi teknolojilerine yaptığı harcamanın GYMH'ye oranı yüzde 1 düzeyinde iken, G20 ülkelerinde bu oranın yüzde 2,5'larda olduğuna değinerek, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmesi için bu oranı yüzde 2,5'lara getirmesi gerektiğini söyledi.

      Türkiye'deki KOBİ'lerin rekabetçi olmak için bilgi teknolojilerine daha iyi kullanması gerektiğini belirten Urçar, bulut çözümlerinde Türkiye'de 7 projeyle 15 milyon dolara gelir elde ettiklerini, bunu 50 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

      Urçar, HP'nin, platformun sistem altyapısını sunduğunu kaydetti. 

     Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise Türkiye'de KOBİ'lerin iyi bir teknoloji altyapısına sahip olmakla övünmediğini, teknoloji için maliyetin işin içine girdiğini kaydetti.

      Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için KOBİ'lerin teknoloji devrimini yapması gerektiğini belirten Özmen, ''Bulut, KOBİ'lere bu sıçramayı yaptırmak için önemli bir etken. Bulutun, KOBİ'lerin para kazanıp bu teknolojiye yatırım yapması için bir araç olduğuna inanıyoruz'' dedi.

      Diğerlerinin daha filmi bile yok

   Turkcell, SüperBulut platformunu tanıtırken Tepebaşı'nda konferans salonu için görsel bir şov hazırladı. Tanıtımdan önce salonda ışıklar karartıldı, ekranda çıkan bir ışık, platformu sardı, sonrada Süper Bulut'u anlatan güzel bir reklam filmi gösterildi. Süreyya Ciliv'e diğer rakiplerinde "Bulut" için atağa geçtiğini, rekabette nasıl öne geçeceğini sorduk. Ciliv, "Bazı firmalar alelacele birşeyler yapmaya çalışıyor. Ancak daha yaptıkları hiçbirşey yok. Daha onların filmi bile yok. Bak biz hazırlığımızı yaptık, Süper Bulut'u şuanda hizmete sunduk" diye cevapladı.
      
     Turkcell SüperBulut
     
     Toplantıda verilen bilgiye göre, www.turkcellsuperbulut.com adresinden erişilebilen portal, bulut hizmetlerinin birkaç dakikada istenilen kapasitede satın alınmasını, kurulum ve kullanımını sağlıyor. İşletmeler, herhangi bir cihaz ile herhangi bir yerdeki BT servislerine ulaşılabilirken, kullandıkları kadar ödüyor.

      Turkcell, SüperBulut ürünleri, ''altyapı hizmetleri'', ''platform hizmetleri'' ve ''uygulama hizmetleri'' olmak üzere 3 ana kategoride sunuluyor.

      Altyapı hizmetleri, ''veri depolama'', ''veri yedekleme'', ''uzaktan sunucu yedekleme'', ''uzaktan güvenlik yönetimi sanal sunucu'', ''web alan adı barındırma''yı, platform hizmetleri, ''işletim sistemi'', ''veri tabanı'', ''uygulama geliştirme platformları'', ''web sitesi tasarım platformları''nı, uygulama hizmetleri de ''kurumsal e-posta'', ''birleşik iletişim (sanal santral)'', ''müşteri ilişkileri yönetimi'', ''kurumsal kaynak planlama'' ve ''iş spesifik uygulamalar''ı içeriyor.

      Sunulan özel bulut bilişim hizmet paketleri, kurumsal firmaların ve işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltıyor, rekabet gücünü artırıyor ve iş geliştirme süreçlerini hızlandırıyor.

      Platform, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanında bu teknolojileri kullanacak kalifiye personel istihdam etme, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarını yüzde 40'tan başlayan oranda azaltabilmelerini sağlıyor. 25 kişilik bir işletme, bu hizmetleri Turkcell SüperBulut ile aldığında, altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82 ve genel toplamda ortalama yüzde 80 tasarruf ediyor.

      SüperBulut ile Turkcell, Türkiye'de tam kapsamlı bulut bilişim hizmetleri verebilen tek firma olmayı hedefliyor.

      2013 yılında dünya çapında bulut servislerinin 44 milyar dolarlık hacme ulaşması, Türkiye'de bu rakamın 302 milyon dolara çıkması, 2012 yılında ise 200 milyon doların üzerinde olması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde