Devlette yurtdışı saltanatı

Devlette yurtdışı saltanatı

Yatırım Destek Ajansı ile Sayıştay, yurtdışı görevlendirmeler konusunda tartışma yaşıyor.

Devlette yurtdışı saltanatı
16px
24px
17.11.2018 09:14
ABONE OLgoogle

Kapatılmadan önce Başbakanlık'a bağlı olan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda “yurtdışı saltanatı” ortaya çıktı. Ajans, danışmanlık hizmeti aldığı ofisleri olmasına rağmen ABD, Londra, Singapur ve Kore'ye 2 yıllığına personel gönderdi.

“KANUNİ DAYANAĞI YOK”

Sayıştay raporunda “Herhangi bir kanuni dayanak gösterilmeksizin ajans personeli 2 kişi ABD'de, bir kişi Singapur'da, 2 kişi Londra'da birer yıllığına ve bir kişi de Kore'de 2 yıllığına geçici olarak görevlendirilmiştir. İlgililerin yönetmeliğin eğitim ve zorunlu hizmet hükmü gereği görevlendirildikleri iddia edilse de bu hükmün kanuni dayanağı yok” denildi.  Bütçesi bile olmayan kuruma lüks araçlar!

“ACELECİ DAVRANIYORSUNUZ”

Ajans yönetimi ise Sayıştay'a gönderdiği savunmada, Türk vatandaşlarının görevlendirildiği ABD, Singapur, Londra ve Kore'de yerli ya da yabancı danışman bulunmadığını öne sürerek, Sayıştay'ı “kanunu yeterince araştırmayıp aceleci davranmakla” suçladı. Ancak Sayıştay ise ajansın savunmasını, bu ülkelerde bulunan danışmanlık ofislerinin ismini vererek çürüttü.

ASGARİ ÜCRETLİNİN SUÇU NE?

Sayıştay, ajansın sözleşme imzaladığı firmalarla “net ücret” üzerinden anlaştığını, vergi gibi mali külfetlerin kurumda kaldığını da ortaya çıkardı. Sayıştay! Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut yatırımı kendine yaptı

Ajansın personeline de aynı yöntemle maaş ödendiğini belirten Sayıştay, “Asgari ücretlinin bile eylülde üst vergi dilimine girdiği düşünüldüğünde uygulamanın adaletsiz olduğu izahtan varestedir” dedi.

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde