Devletin zirvesinden bir akraba torpili daha…

Devletin zirvesinden bir akraba torpili daha…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni Halil İbrahim Gül, nereye daire başkanı oldu?

Devletin zirvesinden bir akraba torpili daha…
16px
24px
28.10.2013 08:41
ABONE OLgoogle

Gül’ün yeğeni Tarım’a daire başkanı oldu

RTÜK’te 11 yıldır üst düzey görevlerde bulunan H. İbrahim Gül’e daha iyi bir iş olanağı sağlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni Halil İbrahim Gül, 2002 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) uzman olarak girdi. İki yıl sonra Daire Başkanlığı görevine getirilen Gül, yaklaşık 9 yıldır Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı’nı yürütüyordu.

Halil İbrahim Gül, yeni Tarım Bakanlığı’na Eğitim, Yayın ve Yayımlar Daire Başkanı olarak atandı. 24 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararına göre yeğen Gül, birinci derece kadrolu ve 3 bin 600 ek göstergeli olarak işbaşı yaptı. Gül’ün RTÜK’ten ayrılması sürpriz olarak değerlendirildi. Kurumda bir sıkıntısı olmayan Gül’ün, yeni kurumunda daha önemli makamlara gelmesi bekleniyor.

 Öte yandan üniversitelerin rektörlerini atayan Abdullah Gül, büyük tepki görüyor. Çünkü Cumhurbaşkanı’nın, AKP’ye yakın kişileri ve özellikle memleketi olan Kayseri’den hemşerilerini rektör ataması yaptığı ortaya çıkmıştı.

Veli Toprak7Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde