Devlet attan iniyor : Köprü yeniden Mecliste

Devlet attan iniyor : Köprü yeniden Mecliste

Milli Piyango’nun özelleştirilmesi için ihaleye çıkan Hükümet at yarışları için de çalışma başlattı. Torba tasarı Meclis’e sunuldu

Devlet attan iniyor : Köprü yeniden Mecliste
16px
24px
29.11.2013 05:39
ABONE OLgoogle

Hükümet, Talih Kuşu’nun ardından at yarışlarını da özelleştiriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bünyesinde olan ve birkaç yıldır devlet elinden çıkması yönünde taleplerin bulunduğu at yarışı düzenleme ve lisanları ile ilgili değişikliğin yer aldığı torba yasa Meclis’e sunuldu.

Buna göre, yurtiçinde at yarışı düzenleme, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen yarışlar üzerine müşterek bahis kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisansların, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirilmesi teklif ediliyor.

KÖPRÜ KANUNU MECLİS’TE

Torba tasarı kapsamında İstanbul Boğazı’ndaki iki köprü ve bazı otoyolların özelleştirilmesi için gerekli kanun değişikliği de yer alıyor. Geçen yıl aralık ayında düzenlenen ve en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding- Malezyalı UEM Group Berhad-Yıldız Holding şirketlerinden oluşan Gözde Girişim ortak girişim grubunun verdiği ihale; Başbakan Erdoğan’ın, yaptırdığı çalışmaya göre özelleştirme değerinin en düşük 7 milyar dolar olması gerektiğine yönelik değerlendirmelerinin ardından, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından iptal edilmişti.

ÖİB ihalesinin iptalinin ardından, özelleştirme yönteminin halka arz olarak belirlenmesi halinde ihtiyaç duyacağı şirketleşmeyi sağlamak amacıyla Karayolları Kanunu’nda değişiklik yapılması öngörülüyor. AKP milletvekilleri tarafından TBMM’ye sunulan 20 maddelik torba kanun teklifinde şu hüküm yer aldı:

“Hisselerin satışına karar verilmesi durumunda, özelleştirme programındaki otoyolların işletme hakkı, işletme hakkı verilmesi sözleşmesinin yürürlük tarihinden itibaren 30 yıl süre ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ÖİB’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu anonim şirkete verilir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde