Devlet, Sefter Taş’ın IŞİD tarafından yakıldığını kabul etti: Şehitlik verilecek

Devlet, Sefter Taş’ın IŞİD tarafından yakıldığını kabul etti: Şehitlik verilecek

1 Eylül 2015'te Kilis sınırında DEAŞ tarafından kaçırılan 5 aylık asker Sefter Taş'a şehitlik ünvanı verildi. Iğdırlı er Sefter Taş'ın DEAŞ'lı teröristler tarafından yakılarak şehit edildiğine dair iddialar gündeme gelmişti.

Devlet, Sefter Taş’ın IŞİD tarafından yakıldığını kabul etti: Şehitlik verilecek
16px
24px
10.10.2017 04:52
ABONE OLgoogle

Kilis sınırında 1 Eylül 2015 günü 5 aylık askerken terör örgütü DEAŞ tarafından kaçırılan ve teröristler tarafından yakıldığı iddia edilen Iğdırlı er Sefter Taş'a şehitlik unvanı verildi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre oğlunun akıbetini sormak için gaiplik davası açan baba Aydın Taş, "Kaymakam ve garnizon komutanı cumartesi günü evime geldi. Oğluma şehitlik belgesi verildi. Mahkemeye gerek kalmadı. Bana bütün şehitlik haklarının verileceğini söylediler. En azından oğlum için bir taziye kurabildim." dedi. Baba Taş, Iğdır Aralık Aşağı Aratan Köyü’nde taziye çadırı kurduklarını ve garnizon komutanlığı tarafından oğlu için köy mezarlığında anıt mezar yapılacağını söyledi.

Video ve fotoğraflar yayınlanmıştı

Er Sefter Taş Kilis'te 5 aylık askerken 1 Eylül 2015 tarihinde Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin üzerine DEAŞ'lı teröristler tarafından ateş açılmıştı. 1 asker şehit olurken Taş kaçırılmıştı. Sefter Taş'tan uzun süre haber alınamazken terör örgütü DEAŞ, geçen yılın aralık ayında iki Türk askerinin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı.

Kurtulmuş ‘uyduruk görüntüler’ demişti

IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi askerler Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılalarak infaz edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Görüntülerin ardından hükümet tarafından açıklama yapılmamış, gece yarısından itibaren internet yavaşlatılmıştı. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı düşünülen askerdi. Basına konuşan Taş ailesi, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

Genelkurmay Başkanlığı, görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını ifade etmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler” demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde