Devlet, Sancak'tan 125 liralık yara bandını 350 liraya alıyor!

Devlet, Sancak'tan 125 liralık yara bandını 350 liraya alıyor!

AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen medya patronu Murat Sancak’a ait “Fıtık yaması” için 350 lira ödeme yapma kararında 2. boyut ortaya çıktı.

Devlet, Sancak'tan 125 liralık yara bandını 350 liraya alıyor!
16px
24px
05.05.2015 04:49
ABONE OLgoogle
AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen medya patronu Murat Sancak’a ait “Fıtık yaması” için 350 lira ödeme yapma kararında 2. boyut ortaya çıktı. Her biri devlete 350 liraya satılan bu yamanın, aynı firma tarafından daha önce 125 liraya piyasaya satıldığı tespit edildi.

Yönetmelik değişikliği sonucu “Transdermal Difuzyonel (Disk Hernisi İçin) Yama” adıyla 350 TL destek verilecek olan yamanın 125 liralık faturası ortaya çıktı.

SÖZCÜ’nün elde ettiği 18 Ocak 2013 tarihli satış faturasına göre, bir doktora 10 adet yama satıldı.

Bunun karşılığında da bin 250 lira alındı. Böylece aynı yamanın tanesinin daha önce 125 liradan satıldığı gözler önüne serildi. Türkiye’de sadece Sancak’ın firmasının ürettiği fıtık yamasından yılda ortalama 50 milyon liranın devletin kasasından Sancak’ın şirketine gireceği belirtiliyor.

Hükümet yandaşı işte böyle zengin ediyor: SGK, emeklinin kaynağını yandaş Sancak’a akıtacak

Uzmanlar, ülkemizde bel ve boyun ağrılarının çok yoğun olduğunu ve bunlarda fıtık çıkma oranının da yüksek olduğunu dile getirerek, “Fıtık olanlara bu yamadan takılacak ve şirkete paralar akacak” dediler. 



SÖZCÜ, Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesinden yapılan skandal harcamayı 30 Nisan’da üstteki manşetle duyurdu. Bel ve boyun fıtığı bantlarını devlete 350 liraya satan şirketin, aynı bantların tanesini halka 125 liraya sattığı da belgelendi.



MECLİS GÜNDEMİNE DE TAŞINDI

21 Nisan günü Resmi Gazete’de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile bel ve boyun fıtıkları üzerine yapıştırılıp sökülen “Yakı” benzeri bir banda devletin para ödeyeceği hükme bağlanmış ve bant başına 350 lira ödenmesi de kararlaştırılmıştı.

SÖZCÜ’nün ortaya çıkardığı sadece Sancak Grubu tarafından üretilen bantların bedelini kurum bütçesinden karşılama kararı skandalı, Meclis gündemine de taşındı. CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na şu soru önergesini verdi: “Artcure adlı bu bandı Türkiye’de üreten tek firma hangisidir? Bant başına 350 TL ödemenin gerekçesi nedir?

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

İlgili haber:  Hükümet yandaşı işte böyle zengin ediyor: SGK, emeklinin kaynağını yandaş Sancak’a akıtacak
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde