Devlet Başkanı'na gazetecilerden boykot

Devlet Başkanı'na gazetecilerden boykot

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun destekçilerinin sözlü tacizlerine maruz kalan gazeteciler, başkanlık sarayı önündeki basın açıklamalarını boykot etme kararı aldı

Devlet Başkanı'na gazetecilerden boykot
16px
24px
28.05.2020 05:32
ABONE OLgoogle

Brezilya’nın en büyük iki medya grubu, sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun başkanlık sarayı dışında düzenlenen gayri resmi basın açıklamalarını takip etmeme kararı aldı.

AFP’nin haberine göre, medya holdingi Globo ve Folha de Sao Paulo gazetesi, devlet başkanının güvenlik ekibinin Bolsonaro’yu takip eden gazetecilere yeterli koruma sağlayamadığını ve gazetecilerin hedef gösterildiğini duyurdu.

KÜFÜR, HAKARET...

Globo Group başkan yardımcısı Paulo Tonet Camargo, ulusal güvenlik bakanlığına bir mektup yazarak, aldıkları boykot kararını bildirdi. Camargo mektubunda, ‘‘Her gün gazetecilerimiz başkanın destekçilerinin sayısız hakaretine ve bağırmalarına maruz kalıyorlar ve herhangi bir şekilde güvenlikleri sağlanmıyor’’ diyerek söz konusu saldırıların artış gösterdiğini belirtti.

Folha gazetesi ise, Bolsonaro’nun gazetecilere ‘‘Doğruları söylemeye başladığınızda sizinle tekrar konuşacağım’’ demesi üzerine destekçilerinin gazetecilere küfür ettiğini, gazetenin ancak muhabirlerin güvenliğinin başkanlık sarayı tarafından sağlanmasının ardından bu noktadan haber takibine devam edeceğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde