Devlet Bahçeli'den 2019'a özel yüzük

Devlet Bahçeli'den 2019'a özel yüzük

Yüzüklere ilgisiyle bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye doğum gününde özel tasarım bir yüzük hediye edildi. Yüzüğün üzerinde Bahçeli'nin üyesi olduğu 'Fettahoğlu Ailesi'nin mührü, Türk bayrağı ve MHP'nin amblemi üç hilal yer alıyor.

Devlet Bahçeli'den 2019'a özel yüzük
16px
24px
03.01.2019 13:59
ABONE OLgoogle

Taktığı anlamlı yüzüklerle dikkat çeken MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yıla özel tasarım yüzükle girdi. Üzerinde kırmızı mine taşı bulunan yüzüğün bir tarafında Devlet Bahçeli yazarken, diğer tarafında Bahçeli ve ailesine ait Fettahoğlu'nun tuğrası yer alıyor.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, partisini izleyen gazetecileri makamında kabul eden Bahçeli, 2019'da kendisi için tasarlanan yüzüğün detaylarını anlattı.

Özel bir kutu içerisinde bulunan yüzük 'Gümüş Kitabe' adını taşıyor ve 925 ayar gümüş malzemeden imal edildi. Yüzüğün üzerine ise 250 adet yüksek kalite zirkon taşı elde mıhlandı. Zirkon taşının eski çağlardan beri bolluk getirdiği, kişiyi toplum içinde yükselttiği inanılıyor. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirme, denge baş dönmesi gibi çeşitli hastalıklara da iyi geldiği kaydediliyor. Zirkon'un düşmanlara, düşmanca tavırlara karşı da kalkan vazifesi gördüğü ifade ediliyor.

'TÜRK MİLLETİNİN ARASINDA DÜŞMAN ASKERLERİNİ YÜRÜTMEDİM'

Üzerinde kırmızı mine taşı bulunan yüzüğün, sağ kısmında Bahçeli ve ailesine ait Fettahoğlu'nun özel tuğrası yer alıyor. Aile mührü yüzüğün orta taşı olarak tasarlandı. Yüzüğün üzerinde ise Türk bayrağı, MHP'nin simgesi olan 3 hilal ve içerisinde Orhun abidelerinden kısa bir Göktürkçe cümle bulunuyor. 

Yüzükte Göktürkler döneminde yaşayan Türk devlet adamı Bilge Tonyukuk'a ait "Allah'ın yardımıyla bu Türk milletinin arasında, düşman askerlerini yürütmedim. Kuyruğu düğümlü düşman atlarını koşturmadım" sözü işlenmiş.

Bahçeli'ye yüzüğün yanı sıra takım olarak 2 rozet hediye edildi. 925 ayar gümüş olan ve kalkan şeklinde yapılan rozetlerin birinde 3 hilal ve bozkurt simgeleri, diğerinde ise yüzüğün üzerinde de bulunan Orhun abidelerinden alınan bir söz ve Türk bayrağı yer alıyor. Bilgisayarlı lazer işleme tekniği ile hazırlanan rozetlerin üzerindeki taşlar da el işçiliği ile mıhlandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde