Dev toplantıda Türkiye'yi temsil eden iş kadını

Dev toplantıda Türkiye'yi temsil eden iş kadını

Şansölye Merkel'in ev sahipliğinde Berlin'de yapılan CEO toplantısına Türkiye'den Arzuhan Dogan Yalçındağ katıldı

Dev toplantıda Türkiye'yi temsil eden iş kadını
16px
24px
24.06.2014 19:08
ABONE OLgoogle
Doğan TV Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yılda bir kez devlet başkanlarının ev sahipliğinde düzenlediği CEO Toplantısına katıldı.

Bu yıl ev sahipliğini Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in yaptığı toplantıya, aralarında Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da bulunduğu dünyanın önde gelen şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanları ve CEO’larının oluşturduğu 50 kişilik bir liderler topluluğu katıldı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, geçtiğimiz yıl Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya da katılmıştı. 

Arzuhan Doğan Yalçındağ, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Almanya Şansölyesi tarafından davet edildiğimiz toplantıda, Şansölye Merkel, Avrupa Birliği Bölgesinde ve Almanya’da ekonomi, yenilenebilir enerji, inovasyon, girişimcilik ve dijital alanlardaki gelişmeler üzerine bilgiler verdi. Bu konularda iş dünyası ve politikacılar ile görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Akşam yemeği öncesinde yaptığımız üç saatlik toplantıda başta Şansölye Merkel, Alman hükümetinin bakanları ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş iş insanları ile bahsettiğim konuları tartıştığımızda; Türkiye ’nin bu konularla ilgili nasıl bir yerde durduğunu çok daha net görebiliyorum. Ayrıca bu kadar önemli meseleleri farklı perspektifte dinlemek düşünce sistematiği açısından yeni bir ufuk kazandırıyor. Türkiye’nin yakın dostu olduğunu düşündüğüm Şansölye Merkel’i bu vesileyle tekrar gördüğüm ve görüş alışverişinde bulunduğum için çok memnun oldum.” dedi. 

Basına kapalı yapılan toplantıya Alman hükümeti Bakanlarının yanı sıra, WEF Başkanı Klaus Schwab, Google Başkanı Eric Schmidt’in yanısıra dünyanın önde gelen şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanları ve CEO’larından oluşan 50 kişilik bir grup katıldı. (Katılan Yönetim Kurulu Başkanları ve CEO’larının isim listesi aşağıda sunulmaktadır.) Şansölye Merkel’in Almanya, Avrupa Birliği ve ekonomik perspektifini paylaştığı toplantı 3 saat sürdü. Şansölye Merkel, özellikle gelişen Alman ekonomisi, yenilenebilir enerji, dijital gelişim, girişimcilik ve inovasyon projelerinin altını çizdi. Dünya ekonomisinin ağır topları Şansölye Merkel'e Alman ekonomisi, reformlar, AB ülkelerindeki mali krizin durumu, dünyadaki gelişmeler ve Almanya'nın rolü üzerine sorular sordu. Toplantıda Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Başbakanlık Dairesinden Sorumlu Devlet Bakanı Peter Altmaier, Dışişleri Bakanlığı'nda Devlet Bakanı Maria Böhmer, WEF Başkanı Klaus Schwab da hazır bulundu. Şansölye Merkel toplantıdan sonra katılımcılara konutunda bir yemek daveti verdi. 

Toplantıya Katılan Önde Gelen İsimler: 
Eric Shmidt Google Yönetim Kurulu Başkanı Amerika 
Arzuhan Doğan Yalçındağ Doğan TV Holding A.S. Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye 
Sir Suma Chakrabarti EBRD ( Avrupa Kalkınma Bankası) Başkan İngiltere 
Peter Brabeck-Letmathe Nestle Yönetim Kurulu Başkanı İsviçre 
Jim Hagemann Snabe SAP CEO Almanya 
John Fredrik Baksaas Telenor Grup Başkan Norveç 
Timothy C.Clark Emirates Group Başkan Birleşik Arap Emirlikleri 
Robert Dodley BP Plc CEO İngiltere 
Carsten Spohr Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Almanya 
Federico Ghizzoni Uni Credit CEO Italy 
Herman Gref Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Rusya Federasyonu 
Anshu Jain Deutsche Bank Co-CEO Almanya 
Rich Lesser Boston Consultancy Group CEO Amerika 
Paul-Bernhard Kallen Burda Media CEO Almanya 
Pierre Nanterme Accenture Yönetim Kurulu Başkanı Fransa 
Peter Terium RWE CEO Almanya 
John Nelson Lloyd's Yönetim Kurulu Başkanı İngiltere 
Sun Yafang Huwai Tchnologies Yönetim Kurulu Başkanı Çin 
Malvinder Mohan Singh Fortis Healthcare Yönetim Kurulu Başkanı Hindistan 
Stefano Pessina Alliance Boots Yönetim Kurulu Başkanı İsviçre 
Rupert Stadler AUDI Yönetim Kurulu Başkanı Almanya 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde