Dev şirket kayyuma emanet

Dev şirket kayyuma emanet

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine, Tarım ve Köşiyleri Bakanlığı tarafından, 4 kişilik Kayyum Heyeti atandı.

Dev şirket kayyuma emanet
16px
24px
24.12.2010 11:45
ABONE OLgoogle

Bir süre önce Ankara Özel Yetkili Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile fabrikan bazı üst düzey yöneticileri tutuklanmıştı. 

     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, kooperatif yasası çerçevesinde, yöneticilerinin yolsuzluk iddiasıyla tutuklandığı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne Kayyum Ataması gerçekleştirildi. 

     Kayyum Heyeti üyesi Kayseri Barosu avukatlarından Fevzi Konaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne 4 kişinin Kayyum Heyeti olarak atandığını ve atama yazılarının bugün itibarıyla kendilerine tebliğ edildiğini bildirdi. Konaç, pazartesinden itibaren görevlerine başlayacaklarını söyledi. 

     Konaç, Kayyum Heyeti'nde kendisiyle birlikte, Develi ilçesinden esnaf Hurşit Dede, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay ve Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Fıratoğlu'nun görev aldığını kaydetti. 

     Konaç, ''Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine, Kayseri Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şeker Fabrikası ve diğer alt kuruluşlar bağlı. Hangisinde ne kadar yetkimiz olduğunu Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ayrıntılı evrak gelince öğreneceğiz'' dedi. 

     Göreve başladıktan sonra, Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası'ndaki gelişmeleri takip edeceklerini belirten Konaç, 1 yıl içinde Pancar Kooperatifinin genel kurulunu yapacak altyapı çalışmalarını yapacaklarını ve böylece pancar ekicisi çiftçinin, yeni yönetimlerini seçeceğini kaydetti.
     Bu arada, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu adına basın kuruluşlarına gönderilen yazılı bir açıklamayla, Kooperatif Yönetim Kurulu'nun 15.02.2011 tarihinde seçimli olağanüstü genel kurul yapma kararı aldığı bildirildi. 

     Pancar Kooperatifinin aldığı bu kararı da değerlendiren Konaç, kayyum tayin edildikten sonra, kuruluşların Yönetim Kurullarında görev alanların herhangi bir görev ve yetkilerinin kalmadığını anımsattı. Konaç, ''Kararın alındığı tarih önemli. Bakanlıktan evrak geldikten sonra bununla ilgili bir değerlendirme yapabiliriz. Geçersiz bir karar da olabilir, başka hukuki bir sonuç da doğabilir. Ancak Bakanlıktan gelecek evraktan sonra kesin bir şey söyleyebiliriz. Bu aşamada başka bir şey söyleyemeyiz'' diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde