Dev satışta flaş gelişme!

Dev satışta flaş gelişme!

Hacı Ömer Sabancı Holding'in Sasa Polyester Sanayi AŞ'deki yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlands BV tarafından devralınmasında flaş gelişme..

Dev satışta flaş gelişme!
16px
24px
25.04.2014 07:56
ABONE OLgoogle
Hacı Ömer Sabancı Holding'in Sasa Polyester Sanayi AŞ'deki yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlands BV tarafından devralınması için başvuruda bulunuldu

Sasa Polyester Sanayi AŞ'deki hisse devri başvurusu, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Sasa Polyester Sanayi AŞ'nin yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlands BV tarafından devralınması için başvuru yapıldı.

Satış konusuna tekstil sektörü sert tepki göstermişti. İTHİB Başkanı İsmail Gülle satışın sektörün moralini bozduğunu açıklamıştı. İsmail Gülle, şunları söylemişti:

“Milli değerlerimize sahip çıkma adına uzun süre verdiğimiz uğraşlar sonucu ithalata vergiler koydurduk. Bunları yapmasaydık, çoğu yerli fabrikanın iflasını seyredecektik. Pahalı olmasına rağmen elyaflarımızı da SASA’dan almayı sürdürdük. Tüm tekstilciler olarak, az kazansak da heyecanla yolumuza devam etmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada SASA’nın bir köfteci markasından bile daha az bir fiyata satışı, tüm morallerimizi alt üst etti. Bizler, Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız. Konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde