Dev marka Arda: Aynı zamanda internet girişimcisi

Dev marka Arda: Aynı zamanda internet girişimcisi

Arda Turan, yeşil sahalar kadar reklam dünyasının da aranan oyuncusu oldu. Simit Sarayı, Türkiye Finans gibi şirketlerin reklam filmlerinde rol alan Turan, aynı zamanda da bir internet girişimcisi

Dev marka Arda: Aynı zamanda internet girişimcisi
16px
24px
08.07.2015 08:10
ABONE OLgoogle
Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği ve yurtdışına ihraç ettiği en büyük yeteneklerden olan Arda Turan, Reklam dünyasının da aranan yüzlerinden oldu. Simit Sarayı, Türkiye Finans gibi şirketlerin reklam filmlerinde rol alan Turan, aynı zamanda da bir internet girişimcisi. Online giyim, ayakkabı ve takı sitesi lidyana.com’un ortağı olan Turan, zaman zaman sitenin takılarını takarak satışlarına destek veriyor...

‘Yeni reklam projelerinde çalışacağız’

Simit Sarayı’nın reklamlarında rol alan Arda Turan’ın, şirketin marka değerine olumlu katkı yaptığını söyleyen Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Abdullah Kavukcu, “Arda Turan, Simit Sarayı’nın reklam yüzü ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Simit Sarayı olarak dünya markası olma yolunda çalışmalarımızı sürdürürken, Arda Turan’ın markamıza büyük değer kattığına inanıyoruz. ve kendisi ile yeni projelerimizde de çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kavukcu, “Arda’nın başarılarından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Kendisini yürekten tebrik ediyorum” dedi.
 
‘Barcelonalı yıldızlara özel tasarım yapabiliriz’

Arda Turan, alışveriş sitesi lidyana.com’un ortaklarından... lidyana.com’un kurucularından Hakan Baş, “Yabancı ülkelerden gelen site trafiğinde yüzde 30’luk bir artış var. Çoğu da İspanya’dan geliyor” dedi.

Arda Turan’ın daha önce milli takıma üzerinde Ayet-el Kürsi olan bileklik, Atletico Madrid’li takım arkadaşlarına da kırmızı-beyaz-mavi bileklik hediye ettiğini hatırlatan Baş, “Neymar’a da Türkiye ziyaretinde baş harfleri yazan bir tespih hediye etmiştik. Arda’dan gelecek talebe göre, Barcelona’lı futbolcular için özel bir tasarım yapılabilir” diye konuştu. Arda Turan aracılığıyla Barcelona Kulübü’yle iletişime geçip lisanslı ürünlerini satışa sunabileceklerini belirten Baş, şöyle devam etti: 

“Arda’nın dost olarak varlığı bile Lidyana’ya çok şey katmıştır. Tabi ki popüleritesi de Lidyana’ya her zaman ek güç verdi. Arda her şeyden önce mükemmel bir insan, başarısını kutluyorum.” 
 
Sol kolunda artık Beko’yu taşıyacak...

Arda Turan transferle birlikte artık formasının kolunda Beko markasını taşıyacak. Bilindiği gibi Koç Grubu şirketlerinden Beko, dünyanın en büyük spor kulüplerinden Barcelona’nın resmi sponsorlarından birisi...

İki markayı bir araya getiren bu sponsorluk dahilinde Beko logosu, 4 yıl boyunca FC Barcelona formalarının sol kol kısmında ve antrenman kitlerinin arkasında yer alacak.
Arda Turan sponsorluk dahilinde Beko’nun reklam filminde de rol alabilir. Çünkü FC Barcelona’nın oyuncuları  Messi, Neymar Jr., Pique, Suarez ve Iniesta, markanın reklamında yer almış ve sahada da evde de takım olmanın ruhunun aynı olduğunu vurgulamışlardı.
 
Evlilik alışverişi bile yaptı!

Arda Turan,  Türkiye Finans’ın da reklam yüzü oldu. Turan’ın evlilik alışverişi yaptığı reklam filminin öyküsü ise şöyle:

“Film kuyumcuda geçiyor. Televizyonda maç izleyen kuyumcu, Arda Turan gol kaçırınca kendi kendine ‘Ah Arda ah, ev yok bark yok, dırdır, çocuk yok; bi top koşturucan, tek başınasın…’ şeklinde söyleniyor. Tam o sırada Arda Turan içeri giriyor ve tek taş almak istediğini söylüyor. Kuyumcu, ‘Vay Arda, sen de mi çarptın taşa? Hayırlı olsun’ deyince, Arda ‘Hayırlısı’ diyerek dükkandan ayrılıyor. Devam eden sahnede Arda, elindeki yüzük kutusunu arkadaşına veriyor ve başka bir eksik olup olmadığını soruyor. Arkadaşının, ‘Canım Finansörüm,  bi de benim smokin vardı’ demesi üzerine Arda, bankanın şubesini göstererek, ‘Yeter kardeşim, asıl finansör orada!’ diyerek arkadaşını bankaya yönlendiriyor.”
Eylem Türk/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde