Dev inşaat firmasında işçilerden eylem: Ödenmeyen maaşlarını vinç kulesinde bekliyorlar

Dev inşaat firmasında işçilerden eylem: Ödenmeyen maaşlarını vinç kulesinde bekliyorlar

DKY İnşaat firmasının Kartal'daki rezidans ve AVM projesinde maaşları ödenmeyen işçiler iş bıraktı

Dev inşaat firmasında işçilerden eylem: Ödenmeyen maaşlarını vinç kulesinde bekliyorlar
16px
24px
20.11.2018 22:25
ABONE OLgoogle

Bir işçi vinç kulesinde çıkarak bugün içerisinde ödeme yapılmaması halinde eylemlerini büyüteceklerini açıkladı.

İstanbul Kartal'da DKY İnaat firmasının gerçekleştirdiği rezidans, lüks konut ve AVM projesinde, taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 60 işçi, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı. 

Şantiye içerisinde iş bırakma eylemi gerçekleştiren işçilerden biri de vinç kulesine çıkarak, maaşının ödenmesini beklemeye başladı.    

DKY firmasının Business Kartal projesinin şantiyesinde çalışan 30 işçi, önceki akşam kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldı. Ücretleri ödenmeyen ve işten atıldıklarını öğrenen işçilerden, biri dün saat 13:00’da vince çıkararak, muhatapların ilgisizliğini protesto etti.

2 aydan fazla bir süredir Taşeron Ayos firmasında çalışan diğer 29 işçi de şantiyede eylem yaparak vinçteki arkadaşlarına destek verdi.

Firmada genel formen olarak çalışan ve ismini belirtmek istemeyen bir işçi, çalışanların firma tarafından mağdur edildiğini belirterek,“İnsanlar burada devlete 3500-4 bin TL’ye çalışıyor. Ama asgari ücretten maaşlı gösteriliyor.Asgari ücretleri dahi bankaya ödenmiyor” açıklamasında bulundu.

Firma yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, gecikmiş ödemelerin bugün yapılacağı sözü verildi.

İşçiler, bugün ödeme yapılmaması durumunda eylemlerini daha da güçlendirerek devam edeceklerini bildirdiler. Şantiyede bekleyiş sürüyor. 

haber.sol.org.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde