Dev ihaleyi kaybeden TAV Holding biter mi?

Dev ihaleyi kaybeden TAV Holding biter mi?

TAV'ın başkanı Hamdi Akın iki mola alıp çekildikten sonra ilk kez konuştu:

Dev ihaleyi kaybeden TAV Holding biter mi?
16px
24px
04.05.2013 22:15
ABONE OLgoogle

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesinde kapıdan dönen TAV'ın başkanı Hamdi Akın iki mola alıp çekildikten sonra ilk kez konuştu: "20 milyar euro bize fazlaydı, şimdi çok rahatım." 

Cumhuriyet tarihinin en çekişmeli ihalesine sahne olan üçüncü havalimanını 'Limak, Kolin, Cengiz, MAPA ve Kalyon' ortaklığına kaptıran Atatürk Havalimanı'nın işletmecisi TAV ilk kez konuştu. WSJ'ye konuşan TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Oyun planım yok, ihaleyi alsam yeni oyun kurabilirdim" dedi.

TAV NE OLACAK?

İhale sonrası en çok merak edilen konulardan biri de Türkiye'nin en büyük havalimanını işleten TAV'ın durumunun bundan sonra ne olacağıydı. 3.5 yıl sonra üçüncü havalimanının ilk etabının tamamlanmasıyla Atatürk Havalimanı'nın kapanacağı konuşulurken, Hamdi Akın ise, "Gayet rahayım. Çok rahatım. Çok da iyi oldu" diyor. Akın, "Biz verebileceğimizin çok daha üstünü verdik. 20 milyar Euro bizim için fazla. Kâr-zararda eşit olacağımız tutar 20 milyar Euro'ydu" diye konuştu.

'TAV HİÇ BİTER Mİ, BİTMEZ!'

İhalenin böyle sonuçlanmasının iyi olduğunu ifade eden Akın, AHL'de 8 yıl daha süresi olduğunu dile getirdi. Akın, "3.5 yıl sonra AHL kapanabilir. Yeni oyun planınız ne olacak?" yönündeki soruya "Yeni bir oyun planım yok. Zaten bunu alsaydım yeni bir oyun kurabilmiş olacaktım" dedi. Hisseleri yüzde 7 değer kaybeden TAV'ın geleceği konusunda "TAV bitmez, biter mi TAV? Bu bizim varlıklarımızdan sadece birisiydi. Elimizde bir sürü başka varlıklarımız da var" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN KURULDU

TAV Havalimanları'nın kuruluşu Atatürk Havalimanı için olmuştu. TAV'ın tarihi, 1997'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV Havalimanları Holding, haleyi kazanan Tepe ve Akfen Grupları'nın ortak girişimi olarak kuruldu.

YURTDIŞINA DA HAKİM

TAV Havalimanları bugün Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını; yurtdışında ise Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya'nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan'ın Medine, Letonya'nın Riga havalimanlarında faaliyet gösteriyor. WSJ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde