Dev holdingde iki kardeşin milyonluk hisse kavgası

Dev holdingde iki kardeşin milyonluk hisse kavgası

Tekstil sektörünün önemli firmasında yaşanan milyonluk hisse kavgası mahkemeye taşındı.

Dev holdingde iki kardeşin milyonluk hisse kavgası
16px
24px
15.04.2015 05:09
ABONE OLgoogle
Çetinkaya Holding ve bağlı Saray Örme Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çetinkaya Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Çetinkaya Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Ahmet Çetinkaya, 7 Ocak 2010 tarihli 4 adet “Hisse devir ve Temlik Sözleşmesi” ile annesi Solmaz Çetinkaya’nın bu şirketlerdeki 20 bin 707 adet hissesini 4 milyon 861 bin 750 lira karşılığı satın aldı. Toplam sermayesi 67 milyon 654 bin 150 lira olan bu 4 şirketteki hisselerin satın alınması 5 yıl sonra mahkemeye taşındı. İşte davadan ayrıntılar:

AĞABEYİ KARDEŞİNİ ŞİKAYET ETTİ

Ahmet Çetinkaya, yasalarca geçerli olmayan sözleşme imzalayarak diğer mirasçıları zarara uğratmak”la suçlandı. Avukatı Hafize Sabancı aracılığı ile mahkemeye başvuran Rasim Çetinkaya, kardeşi Ahmet Çetinkaya’nın 7 Ocak 2010 tarihli 4 adet sözleşme ile annesinin Çetinkaya Holding, Saray Örme, Çetinkaya Tekstil ve Çetinkaya Mensucat’taki hisselerini üzerine geçirdiğini hatırlattı.

Avukat Hafize Sabancı, müvekkilinin annesi Solmaz Çetinkaya’nın 2008 yılından bu yana ayırt etme gücünden yoksun olduğunu, bu yönde doktor raporları bulunduğunu belirtti.

HASTANEDEN ALINAN RAPORLAR DOSYADA

Sabancı şöyle devam etti: “Hem müvekkilim hem de davalı Ahmet Çetinkaya anne Solmaz Çetinkaya’nın vesayetini almak için 2009 yılında dava açtı. Bu davalar devam ederken Ahmet Çetinkaya 7 Ocak 2010 tarihinde annesi ile hisse devir sözleşmesi imzaladı.” Avukat, Solmaz Çetinkaya’nın fiil ehliyetine sahip olmadığına yönelik dava dosyalarına 2008 ve 2009 yıllarına ait Hastane raporları konulduğunu hatırlattı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde