Dev grubun CEO'su istifa etti: İşte yeni CEO

Dev grubun CEO'su istifa etti: İşte yeni CEO

2015 yılının Kasım ayından beri Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapan Robin Michael Goetzsche görevinden istifa etti. CEO koltuğuna yeni yılla birlikte Gavin Hudson oturacak.

Dev grubun CEO'su istifa etti: İşte yeni CEO
16px
24px
22.11.2016 06:00
ABONE OLgoogle

Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapan Robin Michael Goetzsche görevinden istifa etti. Efes Rusya Genel Müdürü olarak görev yapan John Gavin Hudson ise 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak atandı.

Şirketten konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"2015 yılının Kasım ayından beri Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak görev yapmakta olan Sayın Robin Michael Goetzsche şahsi nedenlerden ötürü 31 Aralık 2016 tarihinde görevini bırakacaktır. Efes Rusya Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayın John Gavin Hudson ise 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı (CEO) olarak atanacaktır. Sayın Hudson Anadolu Efes Yönetim Kurulu'na doğrudan raporlayacaktır.
Efes Rusya Mali İşler Direktörlüğü görevini yürüten Sayın Roy Alan Cornish mevcut görevlerinin yanısıra Efes Rusya Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanacaktır.

Sayın Hudson SABMiller Güney Afrika'ya 1992 yılında katılmış olup SABMiller'da Pazarlama, Satış, Dağıtım ve Yönetim pozisyonları gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2011 yılından 2016 yılına kadar SABMiller Kolombiya Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Hudson 2016 yılının Ocak ayında Efes Rusya Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır ve halen bu görevini sürdürmektedir.görevlerinin yanısıra Efes Rusya Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanacaktır. Sayın Hudson SABMiller Güney Afrika’ya 1992 yılında katılmış olup SABMiller’da Pazarlama, Satış, Dağıtım ve Yönetim pozisyonları gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2011 yılından 2016 yılına kadar SABMiller Kolombiya Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Hudson 2016 yılının Ocak ayında Efes Rusya Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır ve halen bu görevini sürdürmektedir."

Michael Goetzsche kimdir?

Robin Michael Goetzsche, Wits Universitesi İşletme Ekonomisi ve Pazarlama Bolumu'nden lisans diplomasına sahip. SABMiller Ltd.'ye 1987 yılında Marka Muduru olarak katılan Goetzsche sırasıyla Marka Grup Müdürü, Soweto & Chamdor (Batı Johannesburg) Bölge Müdürü, Ulusal Ticari Pazarlama Müdürü, Kwa – Zulu Natal Bölgesi Genel Müdürü, Chamdor Bölgesi Genel Müdürü, Satış ve Dağıtım Direktörü ve SABMiller Afrika'da Orta ve Batı Afrika Operasyon Direktörü olarak görev almıştır. Goetzsche 2008 yılından itibaren Tanzania Breweries Ltd. Genel Muduru ve SABMiller Doğu Afrika Operasyon Direktörü olarak çalıştı. Mayıs 2014 – Kasım 2015 tarihleri arasında Efes Rusya Genel Müdürü olarak görev yapan Robin Michael Goetzsche, 1 Kasım 2015 itibarıyla Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes İcra Başkanı olarak atandı.

Anadolu Efes'in yeni CEO'su Gavin Hudson kimdir?

SABMiller Güney Afrika'ya 1992 yılında katılan Gavin Hudson, SABMiller'da pazarlama, satış, dağıtım ve yönetim pozisyonları gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.

2011 yılından 2016 yılına kadar SABMiller Kolombiya Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hudson 2016 yılının ocak ayında Efes Rusya Genel Müdürlüğü'ne atandı. Hudson halen bu görevini sürdürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde