Dev bankalar on binlerce kişiyi işten çıkaracak!

Dev bankalar on binlerce kişiyi işten çıkaracak!

Dünya devi bankalar büyük kıyıma hazırlanıyor.

Dev bankalar on binlerce kişiyi işten çıkaracak!
16px
24px
03.10.2016 12:41
ABONE OLgoogle

eçen hafta Commerzbank'ın 9 bin 700 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamasının ardından, bugün de Hollanda devi ING Bank 7 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurdu. Deutsche Bank ise bin kişinin işten çıkarılması konusunda çalışan temsilcileri ile anlaşmaya hazırlanıyor. 

Almanya'nın ikinci büyük bankası COMMERZBANK yeniden yapılanma planlarını geçen hafta resmen duyurdu. Yapılan açıklamaya göre iş gücünün yüzde 20'sini oluşturan yaklaşık 9600 kişi işten çıkarılacak.

Gelişmekte olan bölgelerde 2.300 istihdam yaratacak olan Commerzbank, nette 7.300 kişiyi işten çıkaracak. Yeniden yapılanmanın 1,1 milyar euro masraf yaratacağını hesaplayan Commerzbank, 2016 yılını 700 milyon euro zararla kapatmayı bekliyor.

Banka ayrıca, temettü ödemeyi de durduracak. Commerzbank, 2015 için Mayıs ayında hisse başına 0,20 euro temettü ödemişti.

Hollanda devi ING BANK da 7 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurdu. 

Yeniden yapılanma kapsamında dijital dönüşüme ağırlık vermek isteyen bankanın işten çıkarmalar ve dönüşüm sayesinde yılda 900 milyon Euro tasarruf sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

ING Bank'ın küçülme planından ilk etapta ağırlıklı olarak Hollanda ve Belçika'nın etkileneceği kaydedildi. ING Bank CEO'su Ralph Hammers'ın ifadelerine göre, 2021 yılına kadar Belçika'da 3 bin 500, Hollanda da ise 2 bin 300 kişi işten çıkartılacak. Bankaya dış hizmet sağlayan birimlerden de 950 kişiyle yolların ayrılacağı kaydedildi.

Dünya çapında 52 bin çalışanı bulunan ING Bank'ın Hollanda'da 14 bin 800, Belçika'da 8 bin, Almanya'da ise 3 bin 800 çalışanı bulunuyor.

Bloomberg News’un ulaştığı kaynaklara göre DEUTSCHE BANK ise, çalışanların temsilcileri ile ülke içinde bin kişiyi işten çıkarmanın yolunu açacak bir anlaşma için hazırlanıyor.

Çalışanlar konseyi tarafından onaylanması gereken bu planlı istihdam kesintisi, enformasyon teknolojisi hizmetleri gibi geri ofis personelini içerecek.

Frankfurt merkezli banka Haziran ayında, çalışanlar konseyi ile yaklaşık 3 bin tam zamanlı pozisyonun azaltılması konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu pozisyonların 2 bin 500'ünü özel ve ticari bankacılık personelini içeriyordu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından verilen, bazı müşterilerin fonlarını çekmelerine ve bankanın mali gücünün sorgulanmasına neden olan artan 14 milyar dolarlık cezası sonrası yatırımcıları ikna etmeye çalışan CEO John Cryan, Ekim 2015’te bir dizi mâli tedbir duyurmuştu.

Bu tedbirlerin bir parçası olarak Cryan, 4 bini Almanya'da olmak üzere 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Bu, bankanın küresel iş gücünün yüzde dokuzuna tekabül ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde