Deutsche'nin kafası güzel!

Deutsche'nin kafası güzel!

Deutsche Bank, 2013 tahminlerinde işi geyiğe vurdu...

Deutsche'nin kafası güzel!
16px
24px
20.12.2012 08:27
ABONE OLgoogle

Deutsche Bank, 2013 tahminlerinde işi geyiğe vurdu... Yeni yılda gerçekleşmesi imkansız olan 10 olay belirleyen banka, bunların arasında Türkiye'ye de yer verdi 

Yeni yıla artık sayılı günler kala, analistler 2013 tahminlerini paylaşmaya başladı. Bunlar arasında Deutsche Bank da var. Bankanın analist takımı, son birkaç yıldır ortaya çıkan olaylardan ders çıkarmış olacak ki, ilk tahminlerinde 2013'te '2013'ün en şaşırtıcı gelişmeleri neler olabilir'i masaya yatırdı.

10 maddelik listede en ilgi çeken başlık ise Türkiye ile ilgili. Buna göre bankanın 'Yeni yılın sürprizleri' listesinde, İsveç, Türkiye ve Brezilya'nın Ortadoğu'ya barış getirmesi ilk sıralarda yer alıyor. Analizde şu ifadeler kullanılıyor:

İsveç'ten Carl Bildt, Türkiye'den Ahmet Davutoğlu ve Brezilyan'dan Antonio Patriota'nın birçok kez uluslararası toplumun önündeki sıkıntılar aşma konusunda adım atma isteklerini duyduk. Geçmişte, Brezilya ve Türkiye, İran'daki nükleer tartışmalarını çözmek için uğraşırken, Türkiye ile İsveç'te Balkanlar'da birlikte hareket etmişti. Bu üç ülkenin dikkati yeniden Ortadoğu'ya dönebilir.'

2010 yılının mayıs ayında İran, Türkiye ve Brezilya liderleriyle görüşmelerin ardından, uranyumunun yurt dışında zenginleştirilmesini kabul ettiği bir anlaşmayı imzalamıştı.

 İŞTE O 10 TAHMİN
 l Fed, parasal genişleme aracı olarak hisse satın almaya başlayabilir.
 l Yunanistan bütün borcunu ödeyecek miktarda doğalgaz keşfeder.
l Türkiye, Brezilya ve İsveç Ortadoğu'ya barış getirir.
l İngiltere'de hükümet çöker.
l Dünya merkez bankaları negatif faiz uygular, hisseler fırlar.
l Kuzey Kore, dünyaya açılır.
l İran, yumuşar.
l Avrupa, güneş enerjisini Sahara'dan sağlar.
l Malezya'nın 40 yıllık hükümeti düşer
l İklim değişikliği borsaları vurur.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde