Deutsche Bank açıkladı: ‘Karışıklık çağı’ başlıyor

Deutsche Bank açıkladı: ‘Karışıklık çağı’ başlıyor

Deutsche Bank'ın yaptığı araştırmaya göre 1980’den bu yana devam eden küreselleşme çağı yerini 'karışıklık çağına' bırakıyor.

Deutsche Bank açıkladı: ‘Karışıklık çağı’ başlıyor
16px
24px
10.09.2020 20:05
ABONE OLgoogle

Deutsche Bank’ın araştırmasında, küreselleşme çağının yerini 'karışıklık çağının' alacağı belirtildi.

Deutsche Bank’ın stratejisti Jim Reid liderliğindeki bir grup analiz uzmanının tahminine göre, yeni çağın karakteristik özelliği Çin ekonomisinin ABD ekonomisi üzerindeki yükselişi olacak. Bu çatışmanın soğuk savaş döneminde ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki ilişkileri andıracağı kaydedildi.

Uzmanlar, küresel borçtaki büyümenin ve merkez bankalarının 'helikopter para' politikasının devam etmesini ve 21. yüzyılda yetişkinliğe giren genç nesillerin seçmen ağırlığı açısından da dahil olmak üzere etkisinin güçlenmesini bekliyor.

Enflasyondaki artış, iklim ile ilgili endişeler, nesiller arasındaki rekabetin sertleşmesi ve yeni bir teknolojik devrim de 'karışıklık çağının' özellikleri arasında gösterildi.

Uzmanlar, karışıklık çağını yatırımlardan vazgeçme nedeni olarak görülmemesi gerektiğini kaydederek aksine beraberinde “daha büyük müdahale ve likidite getireceğini” vurguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde