Dershanede ‘butik’ trendi

Dershanede ‘butik’ trendi

Üniversite ve kolejlere hazırlık rekabeti 5 milyar dolarlık pazar doğurdu, rekabette bir adım öne geçmek isteyenler butik dershane kurdu.

Dershanede ‘butik’ trendi
16px
24px
04.11.2007 05:56
ABONE OLgoogle

Öğrencilerin, okul, dershane ve özel ders üçgeninde sıkışıp kalmaması için, butik dershane fikrini hayata geçiren Ahmet Karatürk, 600 bin dolarlık yatırımla kurduğu Pratik Çözüm Dershanesi'nde en fazla 5 kişilik sınıflarda özel ders mantığıyla dershanecilik yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Molükelür Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olduktan sonra 'Laboratuvar hiç ilgimi çekmiyor' diyerek, eğitim sektörüne geçiş yapan Karatürk, ortağı Hasan Bozkurt ile birlikte kurduğu Levent'teki Pratik Çözüm Dershane'siyle yüzde 100'lük başarı vaat ediyor. Karatürk, “Kitle dershaneciliğine baktığınızda sınıflar üst üste. Haliyle veliler, öğrencilerin gireceği bölümlere özel ders aldırıyor. Oysa biz de bütün dersler özel ders mantığıyla veriliyor. Herkes kendi seviyesindeki öğrencilerle ders alıyor. Eğer aynı seviyede 3 öğrenci varsa, fazladan iki kişi daha ekleyip sınıf nüfusunu artırma yoluna gitmiyoruz” dedi.

Karatürk, “Son beş yıldır sektör yavaş yavaş butik dershaneciliğe doğru yöneliyor. Sadece butik dershane pazarının büyüklüğü 2 milyar dolara ulaştı” diye konuştu. Kitle dershaneciliğinde yıllık ücretlerin 3.5-4 bin YTL arasında değiştiğini belirten Karatürk, “Bizde ise ÖSS hazırlık 13 bin 500 YTL. OKS'nin fiyatı ise 11 bin 250 YTL. Bu başlangıçta kulağa çok yüksek bir meblağ gibi geliyor. Oysa artık iki saat ders en az 150 YTL'ye veriliyor.”

FRANCHISE VERİYOR

Karatürk, “2008-2009 arasında Bağdat Caddesi, Çekmeköy, Zekeriyaköy ve Florya'da franchise vereceğiz” dedi. İsim hakkı için 100 bin dolar talep ettiklerini ve her ay da 5 bin dolar istediklerini belirten Karatürk, “Ancak başarı yüzdesi 80'in altına indiğinde bu kişilerden franchise hakkını geri alacağız” diye konuştu.

Aylin Löle/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde