Depremzedelere havuzlu 504 konut hibe edecek

Depremzedelere havuzlu 504 konut hibe edecek

Depremzedeler için 49 dönümlük arazi üzerine havuzlu ve sosyal donatılı 504 konut yapacak

Depremzedelere havuzlu 504 konut hibe edecek
16px
24px
20.02.2012 13:08
ABONE OLgoogle

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Erciş'te deprem sonrasında hibe etmeyi taahhüt ettikleri depremzedelere yönelik konutların inşaatına havuzlu ve spor sahalı şekilde nisan ayında başlamayı ve 2013 Ağustos ayında teslim etmeyi planladıklarını bildirdi.

      İnan, Erciş'te yapıp depremzedelere hibe edecekleri konutlara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hibe edecekleri konutlarla ilgili bazı spekülasyonlar ve eleştiriler yapıldığını belirterek, şimdiye kadar iyi niyetli bir şekilde hazırlıkları yaptıklarını, ancak hava muhalefetinden dolayı inşaat aşamasına gelemediklerini söyledi.

      Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kendisini geçtiğimiz pazartesi günü aradığını ve depremzedeler için yapacakları konutların arsasını teslim etmek üzere Van'a davet ettiğini anlatan İnan, şöyle devam etti:

      ''Depremzedelere hibe edeceğimiz konutlar için Sayın Başbakanımızdan arsa tahsis edilmesiyle ilgili ricada bulunmuştuk. Sayın Başbakanımız da bu konuya duyarlılık gösterdi ve gerekli birimlere yönlendirdi. TOKİ tarafından Erciş'te 48 bin 500 metrekare arsa tahsis edildi. Bu parsel, TOKİ'nin yapacağı konutların bitişiğinde. Yanından 30 metre genişliğinde cadde geçiyor. Toplamda arsa üzerine 21 blok inşa edeceğiz. Bu bloklar 4'er katlı olacak ve her katta 6 daire yer alacak. 75 metrekarelik 2+1 daireler şeklinde projelendirdik. Toplamda 504 konut oldu. Şu anda projemiz hazır. Ruhsat için projenin çizimine başladık. Ruhsat projesinin çizimi de yaklaşık bir ay gibi bir süre alacak. Biz mart sonunda inşaat ruhsatını almayı planlıyoruz. Eğer iklim şartları müsait olursa nisan başında da temellerini atıp inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Erciş'teki mağduriyetin bir an evvel giderilmesi için bunun 18 ayda teslim edilmesi için söz veriyoruz. Dolayısıyla 2013 Ağustos ayında teslim etmeyi planlıyoruz. İnşaatın denetimi de TOKİ tarafından yapılacak.'' 
     
    Yüzme havuzlu, kamelyalı, basketbol ve voleybol sahalı
     
     Konutlarla ilgili kesinlikle ''Nasıl olsa hibe ediyoruz. Yapalım gitsin'' mantığıyla hareket etmediklerini ve estetiğe önem verdiklerini, sosyal donatıları, basketbol, voleybol sahaları, kamelyaları, otoparkı ve yüzme havuzu olmasını istediklerini vurgulayan İnan, konutları tamamladıktan sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) teslim edeceklerini, ondan sonra da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını bildirdi.

      Projenin donatıları itibarıyla Van'da örnek olacağına inandıklarını dile getiren İnan, şöyle devam etti:
      ''Depremde eşini kaybetmiş bayanlar veya yetim kalmış çocuklara dağıtılmasını arzu ederim. Ben bu arzumu ileteceğim. Annesini babasını kaybetmiş bir çocuk nasıl hayata tutunacak- Hayata beş sıfır yenik başlıyor. Ona ev verirseniz teyzesi, anneannesi, dedesi, babaannesiyle birlikte yaşarsa bu çok güzel bir şey olur. Konteynerler şu anda orada insanlara villa gibi geliyor. Ama burada başta sayın Başbakanımızın tasarrufları, düşünceleri önemli. Nasıl uygun görürse, o şekilde dağıtılmasına karar verilecektir.''

      Fikret İnan, projenin maliyetinin 25 ila 30 milyon lira arasında olmasını öngördüklerini belirterek, ''Biz eğer orada bu daireyi satsaydık, satacağımız rakam 75 bin lira olurdu. Dolayısıyla yardım, 40 milyon liraya yakın bir bedeli ifade ediyor'' dedi.
      
     Anadolu'ya 10 bin civarında konut
     
     FİYAPI olarak depremzedelere yönelik bu hibenin diğer inşaat firmalarına örnek olması açısından da büyük önem taşıdığının altını çizen İnan, ''İstanbul'dan 10 markanın Van'a gidip bizim gibi projeler ürettiğini düşünün. Bu, Van ve Güneydoğu'da vatandaşlara çok ciddi moral olurdu'' diye konuştu.

      Anadolu'nun 8-10 ilinde projeye başlayacaklarını, şu anda bunun çalışmalarının devam ettiğini belirten İnan, ''Anadolu'da bu sene çok ciddi bir girişim yapacağız. Orta ve alt gelir grubu için 10 bin civarında konut üreteceğiz. Bizim derdimiz, ekonomik fiyata kaliteli konut üretmek. Bundan sonra Anadolu'da bu işlerin yapılması lazım. Biz, metrekaresini 5 bin dolardan satan firmaya göre metrekaresini 500 dolara satarak çok daha fazla para kazanıyoruz. Kısa zamanda maksimum imalat, maksimum ciro yapıp, maksimum kar elde etmeyi istiyoruz'' şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde