Depremde kaçacak yer yok: İstanbul’un toplanma alanları rant için satıldı

Depremde kaçacak yer yok: İstanbul’un toplanma alanları rant için satıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem, İstanbul'da olası bir büyük deprem konusundaki tartışmaları da alevlendirdi.

Depremde kaçacak yer yok: İstanbul’un toplanma alanları rant için satıldı
16px
24px
25.06.2016 14:12
ABONE OLgoogle
CHP'li Gürsel Tekin, AKP hükümetini 14 yıl boyunca İstanbul'da olası deprem için "toplanma yeri" olarak belirlenmiş tüm bölgeleri "rant için" kullanmakla suçladı.

1999 depreminden sonra, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in İstanbul’daki kamuya ait tüm arsaların dökümünü yaptırıp, buraları “deprem anında toplanma ve yardım merkezleri” olarak belirlediğini hatırlatan Tekin, “Ancak AKP hükümeti ile birlikte İstanbul’da halkın, Allah korusun, olası bir deprem anında toplanıp, yardım alacağı yerlerin tümü, rant için satıldı, dağıtıldı, talan edildi” diye konuştu.

“KAÇACAK YER YOK”

Tekin şöyle devam etti; “99 depreminden sonra rahmetli Ecevit, İstanbul’da kamuya ait tüm arsaların haritasını çıkarttırmış, bunların deprem anında toplanma ve yardım bölgeleri yapılması talimatını vermişti. Şimdi o bölgelerin bir tanesi kalmadı. Deprem olsa, İstanbullunun kaçacak yeri yok. Şimdi Başbakan Binali Yıldırım’a soruyorum; İstanbul’da depremde toplanma ve yardım bölgesi olarak belirlenmiş 500 arsa vardı. Bunlar ne oldu?”
gursel-tekin

“DEPREM VERGİSİ İLE 69 MİLYAR TOPLANDI, BUNLAR ONU DUBLE YOLA KULLANDI”

Yine Ecevit döneminde konulan “deprem vergisi” ile tüm Türkiye’de vergi mükelleflerinden vergi alınmaya başlandığını, deprem fonunda 68 milyar TL’ye yakın para toplandığını anlatan Tekin, “Yasayla vergi çıkartıldı; Deprem vergisi olarak tüm Türkiye’deki vergi mükelleflerinden 68 milyar TL vergi toplandı. AKP’ye bu paranın ne olduğunu sorduk, bir bakan çıkıp “duble yola kullandık” dedi. Bu kadar ilkellik olabilir mi? insan hayatını yok sayan böyle bir anlayış olabilir mi?”

“HAZIRLIK DİYE CENAZE TORBASINI SAYIYORLAR”

Marmara Denizi’ndeki, İstanbul’u da sallayan deprem sonrasında hükümetin “deprem hazırlıkları” konusunda açıklamalarda bulunduğuna da dikkat çeken Gürsel Tekin, “Hazırlık diye cenaze torbalarını, itfaiye araçlarını, dağıtılacak ekmekleri filan sayıyorlar. İnsanların kaçacak yeri yok. O ekmekleri dağıtabilecek yer yok. Yazıklar olsun” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde