Denizli'den NATO'ya raf satıyor

Denizli'den NATO'ya raf satıyor

Denizli'de 27 yıldır raf üreticiliği yapan Aysan Raf, NATO'ya ait üslerinin depolama, lojistik ve mühimmat depolarının raf sistemlerini de imal ediyor

Denizli'den NATO'ya raf satıyor
16px
24px
07.12.2011 14:01
ABONE OLgoogle

Denizli'de 27 yıldır raf üreticiliği yapan Aysan Raf, NATO'nun Türkiye ve diğer ülkelerdeki üslerinin lojistik ve mühimmat depolarının raf sistemlerini de imal ediyor.

      Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, yaptığı açıklamada, 1984 yılında babasıyla birlikte kurdukları şirkette çalışan sayısının geçen sürede 3'ten 250'ye ulaştığını, ürettikleri çelik raf, dekoratif market reyonları ve mağaza ekipmanlarının, kendi markalarıyla yut dışına satışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

      NATO'nun Türkiye ve başka ülkelerdeki yaklaşık 3,5 milyon dolar tutarındaki raf ihtiyacını tedarikçi olarak üstlendiklerini belirten Tin, şöyle konuştu:

      ''Daha önceki yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne depo ve arşiv sistemlerinin üretimi ve montajlarını yaptık. Bu yıl içerisinde NATO'nun yurt içerisindeki ve yurt dışındaki üslerine malzeme, depolama, mühimmat koydukları raf sistemlerini kuruyoruz. Şimdiye kadar bunlar yurt dışındaki şirketler tarafından yapılıyordu.

      Biz bu ihalelere girerek, ülkemize döviz girmesini sağladık. Bunun yanı sıra Türkiye'de bizim gibi firmaların başarılı olabileceğini gösterdik.''

      Şahin Tin, NATO ihalesini alınca istihdamda artışa gittiklerini, 150 olan çalışan sayısının 250'ye çıktığını dile getirdi.

      Tin, raf sektöründe CE belgesi almanın çok zor olduğunu belirterek, şöyle dedi:

      ''CE belgesi almazsanız NATO ve Avrupa'daki bir kurumun işini alamaz, ihracat yapamazsınız. TS EN ISO 9001, TS EN ISO 18001, TS EN ISO 14001 CE uygunluk belgeleri ile proje aşamasından montaj sonuna kadar yurt içi ve yurt dışındaki müşterilere hizmet veriyoruz. Ürünlerin yüzde 30-40'ını yurt dışına satıyoruz.

      Birçok ülkede kendi şirketimizi kurduk, satış mağazaları açtık ve bu mağazalarda yurt dışında marka haline geldik. Biz fason üretim yapmıyoruz. Balkan ülkeleri, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Almanya ve Fransa gibi ülkelerde 'Aysan' markasıyla üretim yapıp resmi şirketlerimizde satıyoruz. Yani Türkiye'de üretilen rafları yine Türk markasıyla yurt dışında satıyoruz. Bundan gurur duyuyoruz.''

      Her yıl üretim kapasitelerini yüzde 100 artırdıklarını dile getiren Şahin Tin, bu yılki hedeflerinin 36 bin ton üretim olduğunu ve bunun yüzde 95'ini gerçekleştirdiklerini, 2012 yılında 72 bin ton üretimi hedeflediklerini bildirdi.

      Tin, her yıl ARGE çalışmalarına belirli bir bütçe ayırdıklarını bu yıl 3 milyon dolar yatırım gerçekleştirdikleri ifade ederek, ''Bütçe dahilinde kendi sektörümüz içerisinde yenilikler yapmak, üreterek piyasaya sunmak ve geliştirmek hedefimiz. Hedeflerimizden biri de bütün kurumların raf sistemlerini yerli sanayicinin üretmesi. Sektörümüzde bu potansiyel var. 2012 yılında otomasyon, robot sistemli depolama alışveriş merkezleri üzerine çalışacağız. Devletimizin ARGE destekleri var. Bunlar da bize güç verecek. Bu sayede Avrupa'ya teknoloji de ihraç etmiş olacağız'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde