Denizbank’tan Borsa İstanbul’dan çıkma kararı!

Denizbank’tan Borsa İstanbul’dan çıkma kararı!

Bir şirket daha Borsa İstanbul'dan çıkma kararı aldı. Binde 4'ü borsaya açık olan Denizbank, Borsa İstanbul’dan çıkma kararı aldı.

Denizbank’tan Borsa İstanbul’dan çıkma kararı!
16px
24px
14.11.2019 06:06
ABONE OLgoogle

Denizbank’ın Borsa İstanbul'dan çıkma kararı aldığı belirtildi. Borsa İstanbul’dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

Sermaye Piyasası Kurulunun (Kurul) II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” kapsamında Borsamıza başvuru yapan ve payları Ana Pazar’da işlem gören Denizbank A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak, Bankanın hâkim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi için ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanması şartıyla, MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini teminen,

– İhraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsamızca öğrenildiğinde (KAP’ta duyurulması ve/veya belgenin Borsamıza ulaştırılması sonucunda) Bankanın paylarının işlem sırası kapatılacak,

– Banka paylarının işlem sırası kapatıldığında dâhil olduğu BIST endekslerinin kapsamından çıkarılacak,

– MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsamız tarafından KAP’ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren Banka payları Borsa kotundan çıkarılacaktır.

3.2 MİLYAR DOLARA EMİRATES NBD’YE SATILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu Denizbank’ı 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD’ye satmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde