Deniz Yücel: TC, ‘Ülkeyi terk et, tahliye ederiz’ dedi kabul ettim

Deniz Yücel: TC, ‘Ülkeyi terk et, tahliye ederiz’ dedi kabul ettim

Türkiye’de bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Die Welt gazetesi Türkiye Muhabiri Deniz Yücel, serbest kalmasının kendisine yapılan “Türkiye’yi terk et” teklifini kabul etmesiyle gerçekleştiğini açıkladı.

Deniz Yücel: TC, ‘Ülkeyi terk et, tahliye ederiz’ dedi kabul ettim
16px
24px
30.06.2019 08:53
ABONE OLgoogle

Yücel bir yıl hapiste kaldıktan sonra dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısında “Umarım en kısa sürede serbest kalır” demesinden 12 saat sonra 16 Şubat 2018’de tahliye edilmişti.

Yücel’in tahliye edilmesinin akşamında Alman hükümetinin tahsis ettiği uçakla Almanya’ya gitmesi Yücel’in iki hükümet arasında yapılan pazarlıkla serbest kaldığı iddialarını güçlendiriyordu.

Yücel’in konuyla ilgili iddiaları doğrulayan açıklaması gazeteci İsmail Saymaz’ın bir Twitter yorumuna yanıt vermesiyle geldi.

İsmail Saymaz, Deniz Yücel’e hak ihlali nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin 25 bin lira tazminat ödenmesine hükmetmesini şöyle yorumladı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Deniz Yücel için ‘ajan provokatör’ ithamında bulunmuş ve ‘Ben bu makamda oldukça asla iade edilmeyecek’ demişti. Yücel, hem siyasi bir anlaşmayla iade edildi. Hem de Yücel’in haksız şekilde tutuklandığı Anayasa Mahkemesi kararıyla kanıtlandı.”

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 30, 2019

Yücel bu mesajı alıntılayarak Twitter’da şöyle yazdı: “Sevgili İsmail, ben iade edilmedim. TC hükümeti, bana Almanya aracılığıyla şu teklifi sundu: ‘Tahliye ederiz. Ama derhal ülkeyi terk edeceksin.’ Önce reddettim, talebim iade değil iddianameydi. Sonra (orası uzun hikaye) kabul ettim. Bunun üzerine tam bağımsız yargı tahliye etti.”  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde