Deniz Taksi ihalesini kim kazandı?

Deniz Taksi ihalesini kim kazandı?

İDO'nun 6 deniz taksinin 27 iskeleyi kullanması için yaptığı ihaleye en iyi teklifi...

Deniz Taksi ihalesini kim kazandı?
16px
24px
12.02.2008 17:24
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), 6 deniz taksinin 27 iskeleyi kullanması için yaptığı ihaleye en yüksek teklifi, Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Ticaret A.Ş verdi.

İDO'nun Yenikapı'daki Genel Müdürlük binasında bugün gerçekleştirilen ihale, kapalı teklif açık artırma usulü ile yapıldı. İhaleye, Karşıyaka Tekstil Konfeksiyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Ticaret A.Ş katıldı. Toplam 8 yıllık süre ile kullandırılacak 27 adet iskelenin bir yıllık kullanım bedelinin 194 bin 400 YTL olarak belirlendiği ihalenin toplam bedeli, 1 milyon 555 bin 200 YTL olarak açıklandı.

İhaleye teklif veren firmalardan Karşıyaka Tekstil Konfeksiyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından sunulan dosyada evrak eksikliği olması nedeniyle bu firma ihale dışı kaldı.

Teknomar firması ise ihaleye 2 milyon 40 bin YTL'lik teklif sundu. İhale şartnamesi gereği, geçerli tek teklif olduğu için teklif veren istekliden pazarlık yoluyla fiyat artırımı istendi. Yapılan pazarlık sonucu firma, 2 milyon 64 bin YTL ile nihai teklifini sundu. İDO İhale Komisyonunun yazılı olarak aldığı teklif, İDO Yönetim Kurulunca değerlendirildikten sonra ihale sonucu yazılı olarak açıklanacak.

En yüksek teklif ile ihaleyi kazanan firma, 10-11 yolcu kapasiteli 6 adet deniz aracı ile İstanbul Boğazı'nda, kent içindeki kıyılarda belirlenen noktalarda ve Adalar arasında 8 yıl boyunca hizmet verecek. Her biri 250 bin dolara mal olacak 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki, saatte 18 mil hız yapan 10 kişilik deniz taksiler, 24 saat hizmet verecek. Deniz taksilerde, deniz otobüslerindeki güvenlik donanımı bulunacak.

Taksiler, telefonla ve SMS (cep telefonundan kısa mesaj) ile çağrılabilecek. Duraklardaki ''dokunmatik'' ekranlardan, çağrıdan sonra deniz taksinin ne zaman geleceği ve varış noktasına ne kadar sürede ulaşılabileceği öğrenilebilecek. Deniz taksi gündüz tarifesi 15 YTL ile açılacak, her mil için 10 YTL ücret ödenecek. Gece tarifesi ise 20 YTL ile açılacak, mil başına ücreti ise 15 YTL olacak.

TEKNOMAR GENEL MÜDÜRÜ ÇANGA

 Teknomar Genel Müdürü Gürkan Çanga, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu projeye senelerdir hazırlandıklarını, ihale sürecinde de diğer firmalar gibi hazırlandıklarını söyledi. Şartname tek tek iyi okunduğunda iyi hazırlanılabildiğini dile getiren Çanga, tekliflerini de yaptıkları fizibiliteler paralelinde verdiklerini anlattı. Çanga, kendilerinin son teklif verdiklerini, ancak ihale sürecinin şu anda tamamlanmadığını belirterek, verdikleri teklifin onaylanmasını beklediklerini kaydetti.

Gürkan Çanga, ''Biz elimizden geldiğince dünyada taşımacılıkta lider İDO'nun şemsiyesi altında, İDO'nun konseptine yakışır bir projeyi İstanbul halkına sunmayı düşünüyoruz. Biz bu hizmetin yazın başında İstanbul halkına sunulması için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. ''Araçlar kiralanacak mı, yoksa getirtilecek mi?'' sorusu üzerine de Çanga, şunları kaydetti:

''Bunun için birkaç alternatif var. Ürettirebiliriz, kendimiz üretebiliriz veya kiralayabiliriz. Önemli olan idarenin koymuş olduğu konsepte uygun olmasıdır. Çünkü İDO'nun deniz otobüsleri belli standartlarda. İdarenin, zannediyorum şartnameyi hazırlarken, projeyi ihale ederken en önemli isteği, şu anda İstanbul halkına vermiş olduğu taşımacılıktaki standardını böyle bir projede de sağlamak. O nedenle işimiz asıl bundan sonra başlıyor. Çünkü dünyanın en iyi yolcu taşıyan firmasının bir kanadında, onların standardına uygun hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız.''

Çanga, İDO'nun şartnamesine göre belirlenen 27 iskele bulunduğunu ve ihaleyi aldıklarında bu iskelelerin kendilerine tahsis edileceğini anlatarak, daha sonra talebe göre yine İDO'nun onayıyla iskele sayısının artırılabileceğini söyledi.

İhalenin 6 araçla başlayacağını, ancak İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un, ''talep gördüğü takdirde bu sayının kontrollü olarak artırılabileceği'' şeklinde sözleri bulunduğunu anlatan Çanga, ''12 milyon nüfuslu İstanbul'da günde 400-450 binlik deniz yolculuğu yapılırken 6 taksiyle hizmet vermek çok kolay değil. Bazı insanları belki kıracağız, bazılarına cevap veremeyeceğiz. Cevap verebilmek için kendimizce yapmış olduğumuz fizibiliteler var. Ama bu konuda idareyi ve kararını beklemek en doğrusu'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde