Deniz Akkaya'nın bitmeyen davası!

Deniz Akkaya'nın bitmeyen davası!

Deniz Akkaya'nın, 2002'de eski İTO Başkanı Yıldırım aleyhine açtığı 100 bin Liralık davaya devam

Deniz Akkaya'nın bitmeyen davası!
16px
24px
06.05.2010 17:11
ABONE OLgoogle

Manken Deniz Akkaya'nın, eski İTO Başkanı Mehmet Yıldırım aleyhine açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davasının reddine ilişkin yerel mahkeme kararının, Yargıtayca "tazminata takdir edilmesi gerektiği" gerekçesiyle bozulmasının ardından davanın görülmesine devam edildi.

Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi hakiminin izinli olması nedeniyle 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı Deniz Akkaya ile davalı Mehmet Yıldırım katılmazken davacı avukatı Bekir Çınar duruşmada hazır bulundu.

Hakim, daha önce Akkaya'nın sosyoekonomik durumunun tespiti konusunda yazılan yazıya cevap geldiğini açıkladı. Gelen yazıda, Akkaya'nın Beşikta ş Arnavutköy'de oturduğu evde kiracı olduğu, Büyükçekmece'de halen borcunu ödemekte olduğu 2 adet dairesinin bulunduğu ve lüks otomobilin üzerine kayıtlı olduğu görüldü.

Hakim, tarafların avukatlarından beyanların alınması amacıyla duruşmayı erteledi.
Manken Deniz Akkaya, 2002 yılında bir iş adamının kendisine bir haftalık aşk karşılığında 300 bin dolar teklifte bulunduğunu iddia edince, eski İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım da bu konuda görüş belirtmiş, bunun üzerine Akkaya, Yıldırım'a 100 bin liralık manevi tazminat istemiyle dava açmıştı.

Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Akkaya'nın tazminat istemine ilişkin davayı ret etmiş, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise "Açıklamalar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, düşünce açıklamanın sınırlarını aştığı, davacının kişiliğine yönelik saldırı niteliğinde olduğu görüldüğünden, uygun bir tazminata takdir edilmesi gerekir" gerekçesiyle 2 yıl önce kararı bozmuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde