“Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim”

“Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim”

TAŞYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ve yeni dönem planlarını anlattı...

“Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim”
16px
24px
01.08.2016 08:55
ABONE OLgoogle
TAŞYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbesini değerlendirirken, “Hande Fırat, o gece Cumhurbaşkanı’yla cumhurunu o küçücük telefonda bir araya getirip, darbecilerin darbe yapamamalarına vesile oldu. Kendisine ömür boyu minnettar kalacağım. Bu milletin kendisini binlerce yıl alkışlaması lazım” dedi. Darbeyi önleyen telefonun, ‘Demokrasi Müzesi’ne konulması gerektiğini söyleyen Turanlı, “Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim” diye ekledi. 

Emrullah Turanlı’nın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

-    Emrullah Bey, bir işadamı olarak Fetullah Terör Örgütü’nün mağdurlarından biri de sizdiniz. 17-25 Aralık’ta bu çete sizi gözaltına aldı. Neden hedef seçtiler sizi?

Devlete sızmış hainler, yıllardır bunu yapmaya çalışıyor, devletin temeline dinamit koymak istiyordu. Gizlice büyüdüler, belli bir güce kavuşunca, harekete geçtiler. 17 Aralık’ta da bizi ahlaksızca gözaltına aldılar. Dertleri yolsuzluk filan değil, darbeyi o zaman yapmaktı. Hükümeti devirmek istiyorlardı. Ama başarıya ulaşamadılar. Beni gözaltına alan bu ahlakı bozuklar, bir gün sonra savcıya bile çıkaracak delil bulamadan bırakmak zorunda kaldılar. O zaman beni gözaltına alan zalimlere ‘Bu yaptığınız zulümdür, hesabını vereceksiniz, hem de Allah’ın izniyle çok gecikmeden vereceksiniz’ demiştim. Aynı hainliğe tekrar kalkışınca, bu kez halk ayaklandı, sokağa çıktı, oyunlarını bozdu. Şimdi yargıda hesap verecekler.

-    Sizce yeni tehlike olabilir mi?

Bu hainlerin tümü temizlenemeyebilir. Devlet içinde kalabilen ve gizlenenler, yine mücadele edeceklerdir. Bunlardan yılmamamız, mücadeleyi sürdürmemiz lazım. İş dünyası, halk, devlet yönetimi çok daha dikkatli olmamız lazım. Bu sahtekarlar yıllardır maddi durumu iyi olmayan çocukları toparladılar, bunlara millet sevgisi, vatan sevgisi, hizmet sevgisi vereceğine, bunların beynine başka şeyler enjekte ettiler, memleketimizi bu hale getirdiler. Onun için artık uyanmamız lazım. Ey Türk milleti artık uyanın. Bu memleketin ayağa kalkıp yürümesi için tek bir yol var, o da hukuk devleti ve ülkemizin kalkınması ve yatırımların yapılmasıdır. Bu millet çalışarak, helal kazanarak zengin olursa, bu sahtekarlar artık zemin bulamaz.

-    Derecelendirme kuruluşları neden Türkiye’nin notunu kırmaya çalışıyor, niyetleri nedir?

16 Temmuz günkü Avrupa basınını alın okuyun, Türkiye’de olmayan binlerce yalan vardı orda. Neden bu yalanlar, çünkü tam araştırmadan, ne olduğunu anlamadan yazmışlar. Bu kredi kuruluşları da ilk günkü telaşla, böyle adımlar atıyor. Bize zararı mutlaka olur ama pek fazla olmaz ve Türkiye’nin kalkınmasını engelleyemez. Biz, iktidar, halk, basın, işadamı, el ele verip, seferberlik ile tüm tasarrufu yatırıma dönüştüreceğiz, ülke kalkınacak, başka çare yok.

-    Darbe girişimi sonrası, bir siyasi yumuşama oldu, partiler bir araya geldi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her partinin elbette ki ayrı fikirleri olacak. Ancak, siyasetteki bu yumuşama çok önemlidir. Türkiye’nin birliği beraberliği için ve bu hainlerin, ortam bulamaması için bunun sürmesi gerekir. Millet bunu tüm siyasilerden bekliyor. Aksi halde bu hainler yine araya girip, ülkenin huzurunu bozabilirler. Devletin birliği ve halkın mutluluğu için siyasi partilerimizin hemfikir olması lazım.

-    Ekonomide bir durgunluk söz ediliyor, var mı böyle bir şey?

Elbette var, bu kadar üst üste hadise olur da ekonomide durgunluk olmaz mı? Taksim olayları, 17 Aralık, darbe girişim, dünyadaki ekonomik daralmaların hepsinin bizim ekonomimiz üzerinde etkisi var. Ama bunlardan korkmamak, yılmamak lazım. İşadamlarımızın önündeki engellerin kaldırılması lazım. Manevi destek verilmesi lazım. O zaman ülkenin kalkınması için, basını, işadamları, yatırımcısı, çalışanı ve siyasetçileri ile ülke çok daha iyi yere gidecek. Bundan hiç endişem yok. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bizim gibi bütün işadamları da çoğunlukla aynı şevkle yatırımlarına devam etmeye çalışıyor. 

2 MİLYAR DOLAR YATIRM YAPACAĞIM

-  Bu sene yatırımlarınız nelerdir?

Enerji alanında, turizm alanında ve konut üretimi alanında yatırımlarımız var. Biliyorsunuz Kıbrıs’taki yatırımımız devam ediyor. Şimdi Türkiye’ye turist akımında bir zayıflama var, bunu hepimiz biliyoruz. Ama bu geçici bir durum. Ben bütün dünyayı geziyorum dünya insanları Türkiye’yi çok seviyor. Avrupalısı, Arap Yarımadası, Asyalısı, Amerikalısı hepsi Türk milletini seviyor ve onlara misafir olmayı, onlarla birlikte eğlenmeyi, ticaret yapmayı, iş yapmayı çok seviyor. Bunun içindir ki bizim ülkemiz bu sıkıntıları aşacak ve bütün dünya Türkiye’ye gelecek. Bu düşünceyi hiç yitirmedim. Şu anda İstanbul’da bir otelimiz var, işletiyoruz. 3 tane daha otel inşaatımız var, birisi devam ediyor, diğer ikisinin inşaatına da inşallah iki ay içinde başlayacağız. Toplamda 1500 oda daha yapıp gelecek yılların turizmine hazır olacağız. Enerji sektöründe de yatırımlarımız var, çünkü Türkiye kalkınıyor, kalkınarak zenginleşecek, enerjiye ihtiyacı artacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın Türkiye’deki kaynakları değerlendirmemiz lazım düşüncesini de biliyoruz, basından izliyoruz. Bu konuda da yatırımlarımız devam ediyor. 2016 -2017 programında Allahın izniyle 2 milyar Dolar değerinde yatırımlarımız olacak.

KENDİMİ SOKAĞA ATTIM, DEMOKRASİ MÜZESİ YAPMAYA TALİBİM

- 15 Temmuz gecesi ne yaptınız?

Tanklar, tüfekler, uçaklar bir terör havası yarattı, ben de Allah’a sığındım ve kendimi sokağa attım, Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyondaki o konuşması, bize inanılmaz bir güç verdi. CNN Türk’te Sayın Cumhurbaşkanı’nın telefonunu ekrana tutan gazeteci Hande Fırat kardeşime ömür boyu minnettarım, hiç tanımam, hiç de görmedim. Ama kendisi o akşam, bir gazeteci olarak, ülke aşkı, memleket sevgisi açısından gereken her şeyi yaptı ve Cumhurbaşkanı’yla cumhurunu, yani halkını o küçücük ekranda bir araya getirdi, bu darbecilerin engellenmesine sebep oldu. Yapılan şey, bu cuntacıları engellemenin en etkili yoluydu, bunu yaptı. Hande Fırat’ı bu milletin binlerce yıl alkışlaması lazım. O anda bir dalgınlık olsa, birkaç saniye gecikse, durum farklı gelişebilirdi. Kendisini tebrik ediyorum. Hande Fırat’ın Sayın Cumhurbaşkanı ile konuştuğu telefonun alınıp, ‘Demokrasi Müzesi’nin başköşesine konulması lazım. Demokrasi Müzesi’ni yapmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım.

-  TOKİ inşaat sektörünü harekete geçirmek için bir kampanya başlattı. Sizin şirketiniz de benzer bir adım atacak mı?

Bu zor günleri aşmak için, her türlü kampanyayı yapacağız, faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Yeni istihdam için neticede bize de kaynak lazım. Bu yüzden biz de elimizden geldiği kadar, aynı kampanyaları gündeme getireceğiz. Ben korkmuyorum, yatırımlara devam ediyorum. Ayrıca bu dönemde, devlet yeniden yapılanırken, politikadaki ve bürokrasideki hainlerin de ayıklanmasını bekliyoruz. Ülkenin kalkınması için bu da çok önemli. Çünkü bu hainler, ülke kalkınmasına engel oluyorlar.

TOKİ gibi, Taşyapı’nın da piyasayı canlandıracak kampanyalar başlatacağını söyleyen Turanlı, bürokrasideki hainlerin de temizlenmesini istedi. Turanlı, “Ben korkmuyorum, yatırımlara devam ediyorum” diye meydan okudu.

BÜTÜN BELGELERİ KOYACAĞIZ

Müzenin halkın talepleri doğrultusunda oluşturulacağını söyleyen Turanlı, O müzeye konacak olan bütün halkın yazılarını, mektuplarını, o hadiseye karışmış olan bütün lanetli makinaları, modern silah sanayi denilen bu kan kusan adi makinaların halk tarafından nasıl durdurulduğunu belgeleyen bütün belgeleri, Allah'ın izniyle oraya koyacağızdedi.

O TELEFONUN BEDELİ OLMAZ

Hande Fırat'ın telefonuna çok sayıda talip olduğunun hatırlatılması üzerine de Turanlı şunları söyledi O telefonun bedeli olmaz. O hanımefendi kardeşimiz çok kibar,çok vatansever, çok millet sever, çok mükemmel bir iş yapmıştır. Onun gibi diğer arkadaşlar, bütün basın mensupları yapmıştır. Bütün basın patronları yapmıştır.Hepsi yapmıştır. Bütün halk yapmıştır. O iletişimi, onun şansına, onun becerisine denk gelmiştir. Bu telefonun bedeli olamaz. Onun bedelini ben servetimle ölçemem. Ama onu lütfeder, o demokrasi müzesine koyarsa, mükemmel birşey olur.

TURANLI UYARDI

Paralel yapıya karşı 40 yıldır mücadele ettiğini söyleyen Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Ben 40 yıldır ticaret yapıyorum. 40 yıldır bürokrasinin içerisine bulaşmış ahlaksızlardan, siyasetin içine bulaşmış sözde siyasetçilerden, nefret ettiğimi defalarca söyledim. 'Bu rezilleri, bu memleketin koltuklarından uzak eyle yarabbi' diye dua etmişimdir. Halen de ediyorum. Hala da bitmiş değiller. Bu reziller bu milletin verdiği paraları yemekten hala geri durmuş değil. Bunun öyle 3 günde 5 günde temizlenecek bir durumu yokdiye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde