Demirtaş'tan TÜSİAD Başkanı Boyner için ağır sözler

Demirtaş'tan TÜSİAD Başkanı Boyner için ağır sözler

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yine TÜSİAD Başkanı Boyner'e ağır yüklendi

Demirtaş'tan TÜSİAD Başkanı Boyner için ağır sözler
16px
24px
30.03.2011 23:49
ABONE OLgoogle

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yıllardır Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylediklerini belirterek, ''ancak toplumsal bir sözleşme niteliği taşıyan anayasamızdaki değiştirilemez ilk 4 maddeyi üniter yapımızın garantisi olarak görüyoruz'' dedi. 

     Necip Kalkan'ın milletvekili aday adayı olduğunu açıklaması üzerine gerçekleştirilen İZTO Meclis Başkanlığı seçimlerini kazanan Selami Özpoyraz'ın yönetiminde gerçekleştirilen Mart ayı meclis toplantısı geçmiş tutanak özetlerinin okunması ve faaliyet raporunun okunması ile başladı. 

     İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, seçimden sonra en önemli gündem maddesinin anayasa olacağını söyleyerek, Türkiye'nin yıllardır yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylediklerini ifade etti. 

     Cumhuriyetin temel ilkeleri arasında yer alan ''Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti'' hükümlerinin aynen korunması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti: 

     ''Bir iş adamı örgütü olan TÜSİAD'ın boynuna 3 renkli kaşkol takarak Diyarbakır'da halay çeken başkanı görüşlerini açıklayınca bize susmak düşmezdi. 

     Toplumsal bir sözleşme niteliği taşıyan anayasamızdaki değiştirilemez ilk 4 maddeyi üniter yapımızın garantisi olarak görüyoruz. Birey odaklı, sivil ve özgürlükçü olmak gibi çağdaş değerleri etiket olarak kullanıp ilk 4 maddeyi değiştirmeye kadar varan girişimleri desteklemiyoruz. TÜSİAD hemen yanlıştan döndü. Görüşleri hazırlayan 2 akademisyene havale etti. TÜSİAD gibi bir kurumun böyle konulara girmesini, başkanın eş destekli düşüncelerini anlamakta zorluk çekiyoruz.'' 

     İZTO olarak bir taslak hazırladıklarını ve taslakta yarı başkanlık sistemine yer verdiklerini de söyleyen Demirtaş, ''Cumhurbaşkanın görev ve sorumluluklarını biraz daha artırarak sistemin adına yakışan yarı başkanlık, daha doğrusu ülkemize özgü başkanlık sistemini devletin yeniden yapılandırılmasında gerekli görüyoruz'' şeklinde konuştu. 
     
     TURİZMCİLERİN JEOTERMAL VE MÜZİK TALEBİ
     
     İZTO Meclis Üyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi öncel, toplantıda yaptığı konuşmada, hassas bölgelerdeki açık alanlarda saat 20:00'dan sonra müzik yayını yapılmamasına ilişkin düzenleme yapıldığını söyleyerek, ''Çevre Bakanı 'konutların olduğu yerde müzik yaptırmam' diyor, konutların olduğu yerde müzik yapılmamasını ben de destekliyorum. Ancak o bölgenin altyapısının hazırlanması gerekiyor. Eğlence ve dinlenmeyi birbirinden ayıralım. Bu 3-4 yılda yapılabilecek bir şey. Çeşme bugün müzik olmadan odaları dolduramaz. Yönetmelikte yanlışlar var'' şeklinde konuştu. 

     Kamuoyunda Gürültü Yönetmeliği olarak bilinen yönetmelik konusunda hükümetin geri adım atmaması halinde turizmcilerin yürüyüş yapacaklarını söyleyen Öncel, yönetmelikte düzenleme için sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. 

     Jeotermal konusunda 2007 yılında çıkan yönetmeliğe göre termal su kullanan işletmelerin toplam cirosunun yüzde 1'inin devlet tarafından alınması gerektiğine ilişkin madde bulunduğunu da kaydeden Öncel, söz konusu yönetmeliğin de değiştirilmesini istediklerini kaydetti. 

     Veysi Öncel'den sonra konuşma yapan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, gürültü yönetmeliğinin kıyı bölgelerde uygulanamayacağını, konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. 
     
     MECLİS BAŞKAN YARDIMCILARI BELİRLENDİ
     
     İZTO Meclis başkan yardımcılığı için yapılan seçimlerde 77 oy alan Mustafa Karataş birinci oldu. Saniye Fıçı ve Yılmaz Eroğlu'nun 64'er oy alması üzerine ikinci meclis başkan yardımcılığı için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sonucu Saniye Fıçı meclis başkan yardımcısı oldu. Adaylardan Oğuzhan Yaşar 51, Naci Ölçen 42, Erdal Seferbay 37 oy aldı. Seçimlerde 178 üye oy kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde