Demirören’in ‘ikiz’ madencilik şirketleri

Demirören’in ‘ikiz’ madencilik şirketleri

Erdoğan Demirören’in oğulları Yıldırım ve Tayfun Demirören’le birlikte 1 Aralık’ta iki şirket birden kurduğunu öğrendik.

Demirören’in ‘ikiz’ madencilik şirketleri
16px
24px
09.12.2011 11:40
ABONE OLgoogle

Erdoğan Demirören, Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden. Başında olduğu Demirören Şirketler Grubu da Milangaz, Likidgaz gibi markalarıyla tüketici tarafından yakından tanınıyor. Demirören’in büyük oğlu Yıldırım Demirören de Beşiktaş Kulübü başkanlığı nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim...

Aslında Demirören ailesi işlerini anlatma konusunda basına çok açık değildi. Ancak basına başka türlü ilgileri varmış ki Karacan Grubu’yla birlikte Milliyet ve Vatan gazetelerini satın aldılar...

Konumuz Demirören’in basındaki bu girişimi değil. Erdoğan Demirören’in oğulları Yıldırım ve Tayfun Demirören’le birlikte 1 Aralık’ta iki şirket birden kurduğunu öğrendik. İki şirket de madencilikle ilgili. “KG Madencilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.” ile “GK Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanlarını taşıyan şirketlerin ortaklık yapıları da birbirinin aynısı. Yani adeta ikiz gibiler...

Demirören ailesi ve şirketleri dışında bu iki şirkete Ena Madencilik Ticaret ve Nakliyat da ortak görünüyor. Bu şirketin ise Muhammet Yakupoğlu ve Fuar Güler adında iki ortağı olduğunu belirtelim.

Öğrendiğimize göre Demirören ailesi, madencilik alanında araştırmalar yapmak üzere bu iki şirketi kurmuş. Ortaklarının elinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde birçok maden arama ruhsatı varmış.

Bu arada, Demirören Grubu’nun kamuoyunda çok bilinmeyen bir işinden de bahsedelim. Grup, yaklaşık iki yıldır jeotermal konusuna da merak sarmış durumda. Hatta arama yapmak için 50’ye yakın sahada ruhsat almış. Bunlardan Uşak Banaz ve İzmir Bergama sahalarındaki aramalarda 2 bin metrelik kuyular açılmış. Yakında bu sahalardan iyi haberler gelmesi bekleniyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde