Demirören'in aldığı şirket kaçakçılıktan sabıkalı

Demirören'in aldığı şirket kaçakçılıktan sabıkalı

Ruslar da talip olmuştu ama, Demirören ve Bölünmez salı günü satışı resmen açıklayacak

Demirören'in aldığı şirket kaçakçılıktan sabıkalı
16px
24px
18.06.2010 08:44
ABONE OLgoogle

Demİrören Grubu şirketlerinden Milan Petrol, akaryakıt dağıtım şirketi M Oil’in yüzde 70’ini satın aldı. Salı günü Erdoğan Demirören ve M Oil’in sahibi Süleyman Bölünmez satışı resmen açıklayacak. Yeni ortaklığın ilk hedefiM Oil’in yüzde 1.5 olan pazar payını yüzde 5’e çıkarmak

M Oİl’e daha önce Rus petrol devi Lukoil talip olmuştu. Ancak uzun görüşmelerden sonra anlaşma olmadı, Lukoil de 555 milyon dolara Aytemiz Ailesi’ne ait Akpet’i satın aldı. Bölünmez, satış rakamıyla ilgili bilgi vermezken, Milan Petrol’ün verdiği teklifin Lukoil’inkinden düşük olduğunu söylemekle yetindi

Demirören Grubu şirketlerinden Milan Petrol, akaryakıt dağıtım şirketi M Oil’in yüzde 70’ini satın aldı. Salı günü Demirören Grubu’nun Başkanı Erdoğan Demirören ve M Oil’in sahibi Süleyman Bölünmez basının karşısına çıkarak satışla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşacak. Yeni ortaklığın ilk hedefi M Oil’in yüzde 1.5 olan pazar payını yüzde 5’e çıkarmak olarak belirlendi.

Demirören Grubu ile 1 aydan fazla süredir görüştüklerini, gerekli sözleşmelerin imzalandığını belirten Süleyman Bölünmez, Pazartesi günü de hisse devrinin gerçekleşeceğini söyledi. Bölünmez, pazar paylarını artırmak ve daha hacimli işlere imza atmak için hisse sattıklarını belirtirken, LPG ve otogazda Milangaz markasıyla pazarın güçlü oyuncularından olan Demirören Grubu’nun ise M Oil markasıyla akaryakıt dağıtım pazarında büyüme planları yaptığını söyledi.

M Oil’in 400 akaryakıt istasyonu, 2 dolum tesisi olduğunu, 2 yeni dolum tesisi yatırımına da başladıklarını anlatan Bölünmez, “Hedeflerimizi büyütmek için bu satışı gerçekleştirdik. Daha büyük hacimli işler yapmak, pazar payımızı artırmak için hisselerimizi sattık. Ben Başkan Vekili olarak şirkette ve sahada olmaya devam edeceğim. Demirören, M Oil markasını koruyacak. Bu markayla akaryakıt dağıtım pazarının güçlü oyuncularından biri olacak. Şu anda M Oil’in pazar payı yüzde 1.5 civarında. İlk etapta hedefimiz 1-1.5 yılda pazar payımızı yüzde 5’e çıkarmak” diye konuştu.

Dün Reuters’e konuşan Milangaz Genel Müdürü Yılmaz Cömert ise Milan Petrol’ün M Oil’e yüzde 70 ortak olduğunu, yüzde 30’luk hissenin Bölünmez Grubu’nda kaldığını ifade etti. Cömert, Milan Petrol olarak dağıtım lisansını da almak üzere olduklarını açıkladı.

Bölünmez yargılanmıştı

M Oil’in sahibi Süleyman Bölünmez, geçen yıl Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bölünmez, 2000 yılında da yine akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili gözaltına alınmış, bir süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Süleyman Bölünmez, 2002 seçimlerinde Mardin’den bağımsız milletvekili seçilmiş ve yargılanması da milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle askıya alınmıştı. 22 Temmuz seçimlerinden önce Mardin’den milletvekilliği için AKP’den aday adayı olan Bölünmez, birinci sıradan aday gösterilmemesi üzerine adaylıktan çekilmişti.

Lukoil daha iyi fiyat verdi, EPDK yüzünden satamadık

M Oil’e daha önce Rus petrol devi Lukoil talip olmuştu. Ancak uzun görüşmelerden sonra anlaşma olmadı, Lukoil de 555 milyon dolara Aytemiz Ailesi’ne ait Akpet’i satın aldı. Süleyman Bölünmez, satış rakamıyla ilgili bilgi vermezken, Milan Petrol’ün verdiği teklifin Lukoil’inkinden düşük olduğunu söylemekle yetindi. Bölünmez, Lukoil’e satışın neden yapılamadığını ise şöyle yanıtladı: “Lukoil ile imza aşamasındayken EPDK akaryakıt şirketlerine ve bize büyük cezalar verdi. O dönemde Lukoil riski göze almadı ve vazgeçti. Olan bize oldu, zarar ettik...”

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde