Demirören'den Nihat Doğan'a 100 bin liralık şeref davası

Demirören'den Nihat Doğan'a 100 bin liralık şeref davası

Demirören TV Haber ve Görsel Yayıncılık şirketi, türkücü Nihat Doğan'a 'şirkete ağır hakaretlerde bulunma' iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Demirören'den Nihat Doğan'a 100 bin liralık şeref davası
16px
24px
20.09.2018 07:42
ABONE OLgoogle

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın aktardığı habere göre, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesinde, "Davalı, Kanal D Ana Haber'de yayınlanan Nihat Doğan'ın 11 ve 17 yaşında iki kız çocuğunu alıkoyma iddiasıyla gözaltına alınması haberiyle ilgili Twitter'dan şirketimize yönelik ağır saldırı içeren açıklamalar yapmıştır. Bu paylaşımlar nedeniyle müvekkil şirketin şeref ve haysiyeti büyük ölçüde zedelenmiştir" denildi.

DTV Haber ve Görsel Yayıncılık şirketinin avukatı Tarık Gökhan Tosun, "Doğan'ın Twitter hesabındaki her bir paylaşım için 5 bin lira olmak üzere toplam 100 bin lira manevi tazminatın davalıdan faiziyle birlikte tahsilini istiyoruz" dedi.

Nihat Doğan, iki kız çocuğunu alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılmış; Kanal D, çocukların ailesinin Doğan tarafından ziyaret edilmelerinden sonra şikayetlerini geri çektiklerini ileri sürmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde