Demirören Medya: Şizofren portreler sektörü kirletti, bunların birçoğu istihbaratçı diye geçiniyor

Demirören Medya: Şizofren portreler sektörü kirletti, bunların birçoğu istihbaratçı diye geçiniyor

Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, şizorfren portrelerin sektörü kirlettiğini ifade etti.

Demirören Medya: Şizofren portreler sektörü kirletti, bunların birçoğu istihbaratçı diye geçiniyor
16px
24px
27.11.2018 09:44
ABONE OLgoogle

Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, eskiden siyaset üstü duruş sergileyen yazarların, şairlerin, gazetecilerin var olduğunu belirterek "Bize göre medya siyaseti dizayn etmeye başladığı günden beri eski alışkanlığını sürdürüyor" dedi. Soysal, şizorfren portrelerin sektörü kirlettiğini ifade etti.

Mehmet Soysal, Milliyet'te "Araf günleri" başlığıyla yayımlanan yazısında "35 yıllık meslek hayatımızdaki gözlemlerimizi birkaç kelimeyle özetlemeye çalışırsak; idealizmden dörtnala kaçar gibi okuyucusundan kaçan medya, siyaset ve siyasetçiler, global şirketler, küresel istihbarat kuruluşları, lobiler, FETÖ gibi uydurukçu para ve güç tarikatlarına yakasını kaptırdığı günden beri bataklığa dönüştü" görüşünü dile getirdi.

"Eskiden siyaset üstü duruş sergileyen yazarlar, şairler ve gazeteciler vardı. Bize göre medya siyaseti dizayn etmeye başladığı günden beri eski alışkanlığını sürdürüyor. Bu değişim ve dönüşümlerin sonrası yazısına veya özlük haklarına sahip çıktığı kadar kurumuna sahip çıkmakta zorlandı" ifadesini kullanan Soysal, şöyle devam etti:

— Aidiyet duygusu ise tamamen duygusal hale geldi. Karşılıklı vefasızlıklar sektörü büyük bir çıkmaza soktu. Okuyucusunu, seyircisini bilgilendirmek yerine, kendi içerisindeki yönetimlerden intikam almak uğruna sabahtan akşama kadar sahte adreslerle sosyal medyaya yalan dolan haberleri gönderdi. Ve gazeteci gazetecinin kurdu olup çıktı. Her kapıya lazım gibi operasyonel pis oyunlarla herkese saldıran, hakaret eden marazi tipler çıktı. Bunların birçoğu istihbaratçı diye geçiniyor… Devletin derinliklerinden kendisine haberler veriliyormuş gibi, şizofren portreler sektörü sürekli kirletti. Kirletmeye de devam ediyor. Diyoruz ki bu hastalıklı sistem artık değişmeli. İstihbaratçı diye geçinen, marazi duruş sergileyen arıza tiplerden devlet ve medya kendini kurtaramıyorsa sektör kendisini asla düzeltemeyecektir. Ve Araf'ta gün tüketmeye devam edecektir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde