Demirören M-Oil'i de aldı ‘Duble Quaresma’ yaptı

Demirören M-Oil'i de aldı ‘Duble Quaresma’ yaptı

Beşiktaş'a Portekizli yıldız Quaresma'yı transfer eden Demirören ikinci bombayı iş alanında patlattı

Demirören M-Oil'i de aldı ‘Duble Quaresma’ yaptı
16px
24px
18.06.2010 07:25
ABONE OLgoogle

Beşiktaş'a Portekizli yıldız Quaresma'yı transfer eden Demirören ikinci bombayı iş alanında patlattı. M-Oil'in yüzde 70'ini satın aldı

Akaryakıt sektöründe transfer dönemi kızıştı. Quaresma'yı alarak transfer sezonunu hızlı başlayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören akaryakıt pazarına da hızlı transferle girdi. Demirören grubu Mardinli işadamı Süleyman Bölünmez'e ait M-Oil akaryakıt dağıtım şirketini satın aldı. İki şirket arasında ortaklık için aylardır yürüttükleri pazarlıkta anlaştıkları öğrenildi.

Anlaşmaya göre Milangaz'ın da sahibi olan Demirören Grubu, M-Oil'in yüzde 70 hissesini satın alacak. Bölünmez'in, M-Oil'de payı yüzde 30 olarak kalacak. Böylece sektörün önemli isimlerinden Süleyman Bölünmez, akaryakıt piyasasında kalmaya devam edecek. Demirören Grubu, böylece petrol sektörüne iddialı giriş yapmış oldu. Türkiye'nin ilk LPG şirketi Milangaz'ın sahibi olan grup, akaryakıt dağıtım sektörüne doğrudan 'devler ligi'ne adım atmak için M-Oil'e talip olmuştu.

MİLAN, CÖMERT OLDU

Demirören Grubu'na bağlı Milan Petrol ile yapılan ortaklık sonucu isim de Cömert Milan oldu. Şirket bu isimle dün dağıtım lisansı başvurusunda bulundu. MOil'in halihazırda 425 adet akaryakıt dağıtım istasyonu bulunuyor. Satınalma bedeli ise henüz netleşmedi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde