Deli dumrul vergisi: TRT'ye 600 Milyon akacak

Deli dumrul vergisi: TRT'ye 600 Milyon akacak

TRT’nin yeni bandrol kesintisi uygulaması ile ilgili Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), “AKP; iktidarın sesi haline getirdiği TRT’yi adeta ‘Deli Dumrul’ vergileriyle beslemeye çalışmaktadır” dedi.

Deli dumrul vergisi: TRT'ye 600 Milyon akacak
16px
24px
01.07.2016 04:48
ABONE OLgoogle
EMO’nun yaptığı hesaplamaya göre, cep telefonlarının yüzde 6, bilgisayar ve tabletlerin yüzde 2 oranında zamlanması beklenirken, yalnızca bu kalemler üzerinden TRT’ye aktarılacak kaynak 600 milyon lirayı bulacak.

NAVİGASYONDAN BİLE ALINACAK

TRT için bandrol kesilecek cihazlar kapsamına alınan yeni elektronik aletler arasında navigasyonların bile olduğunu ifade eden EMO, “Arabalarda kullanılan navigasyon cihazlarından, navigasyonlu multimedya cihazlarından, hidro banyo sistemlerinden, egzersiz aletlerinden de dahili tuner ile yayın alabiliyorlarsa yüzde 8 bandrol kesilecek” uyarısında bulundu.

KAYIP-KAÇAK ANAYASA MAHKEMESİ’NDE

CHP elektrikte kayıp-kaçak tahsilatının sürdürülmesi, bedellerle ilgili tüketici mahkemelerine yapılacak başvuruların engellenmesini düzenleyen kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Düzenleme birçok yönden anayasaya aykırılıklar içeriyor” dedi. Budak, başvuru için CHP’li hukukçuların çalıştığını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde