‘Değerli’ bir şirket satın alabilir

‘Değerli’ bir şirket satın alabilir

Türkiye’de yıllık 18 milyar euro’luk değerli kargo taşıma yapan İsveç merkezli şirket, şirket avına çıktı...

‘Değerli’ bir şirket satın alabilir
16px
24px
24.10.2014 14:11
ABONE OLgoogle
Para ve değerli maden taşınmasında ‘mutemet’ten yani elinde çanta ile para taşıyan kişilerden hala vazgeçmeyen çok sayıda şirket var. Ancak bankalar dahil kurumsallaşmış şirketlerin neredeyse tamamı değerli kargo taşımalarını artık bu alanda uzmanlaşmış şirketlere yaptırıyor.

Türkiye’de bu alanda hizmet veren beş şirketten üçü yabancı. Bunlardan biri Türkiye’de yıllık 18 milyar euro’luk değerli kargo taşıma yapan İsveç merkezli Loomis Güvenlik Hizmetleri. Türkiye’ye Temmuz 2011’de yerli Erk Armored Güvenlik Hizmetleri adlı şirketinin yüzde 60’ını satın alarak giren şirket Türkiye’de daha da büyüme planları yapıyor.

Halen Türkiye genelindeki 19 şubesi, 150 aracı ve 500 kişilik ekibiyle hizmet veren Loomis, hem organik hem de inorganik büyüyecekmiş. Araç sayısını artırmak için yeni alımlar yapmaya hazırlanan Loomis şirket satın almak için görüşmeler yapıyormuş. Loomis ile flört eden şirketlerden birinin Securverdi olduğu piyasalarda konuşuluyor.

Konuyu sorduğumuz Loomis Türkiye Satış Müdürü Demir Bükülmez, “Şirket satın almak isteğimiz doğru ama görüştüğümüz şirketlerin isimlerini veremeyiz” demekle yetiniyor.

Bükülmez’den öğrendiğimize göre, halen sekiz banka ve bine yakın şirketle taşıma sözleşmeleri var. Türkiye’deki kuyum taşımasının yüzde 80’ini Loomis yapıyormuş. Firmanın ekiplerinin geçen hafta önemli bir görevi olduğunu öğrendik.

Geçen hafta 16-19 Ekim tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde Istanbul Jewelry Show yapıldı. 600 firmanın katıldığı fuarda her yıl olduğu gibi yine Loomis’in ekipleri değerleri milyon dolarlı bulan mücevherlerin taşınması ve saklanmasını üstlenmiş. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde