Defacto’ya kötü sürpriz ‘Mekanın Sahibi’ çalıntı iddiası

Defacto’ya kötü sürpriz ‘Mekanın Sahibi’ çalıntı iddiası

Geçtiğimiz yaza damga vuran İzmirli rapçi Norm Ender’in ‘Mekanın Sahibi’ şarkısı çalıntı iddiası rap camiasını karıştırdı.

Defacto’ya kötü sürpriz ‘Mekanın Sahibi’ çalıntı iddiası
16px
24px
23.10.2019 09:54
ABONE OLgoogle

Defacto’nun Aslı Enver’le yeni sezon reklam filminde kullanılan şarkının Work My Move şarkısının müziği ile birebir aynı olduğu iddia edildi.

Rap müziğin önemli isimlerinden Khontkar sosyal medyasında Norm Ender’e meydan okuyarak, şarkının orijinalini paylaştı.

Khontkar, Norm Ender’e ‘’Bu beati yapan dava açacağım diyormuş. Buna ne diyorsun? Bir de reklam filmine satmışsın’’ ifadesini kullandı. Work My Move şarkısının prodüktörüne ulaşan rapçiler şarkının müziğinin hakları alınmış eser olduğunu belirttiğini ve dava açmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 22, 2019

Norm Ender’in “Mekanın Sahibi” şarkısı 10 Ocak 2019’da Young Slatt & B Stakk Feat Peewee Longway tarafından çıkarılan "Work My Move" isimli şarkının müziği ile aynı denilecek kadar benzer olduğu görüldü.

'KLİP DE ÇALINTI'

Öte yandan Mekanın Sahibi klibi, Norm Ender’in Türkiye’deki temsilcilerine eleştiri oklarını yönelttiği rap tarzını icra eden ABD’li rapçi Travis Scott’ın ‘beibs in the trap’ klibiyle de büyük benzerlik taşıyor.

İLLA HAKAN: YALANCISIN, RESMEN ORTAYA ÇIKTI ŞU ANDA

Şarkının çalıntı olduğuna dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Almanya'da yaşayan Türk rapçi Killa Hakan'dan videolu açıklama geldi.

Killa, "Sen resmen yalancısın, sahtekarsın, resmen ortaya çıktı şu anda. Bunu artık kendim de gördüm. Sosyal medyadaki çocukları gaza getirip, para verip, algı operasyonu düzenledin" dedi. 

Şarkının orijinali: 

Defacto'nun Mekanın Sahibi reklamı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde