Dedemanlar kime otel satıyor?

Dedemanlar kime otel satıyor?

Dedeman Grubu’nun Antalya merkezde bulunan Dedeman Antalya Oteli satılıyor

Dedemanlar kime otel satıyor?
16px
24px
13.09.2013 15:03
ABONE OLgoogle

Barut Oteller Grubu, Türkiye’nin önde gelen turizm gruplarından biridir.  Antalya Sideli Barut Ailesi, 1971’de ilk otelini açarak turizme adım attı. Ailenin dışa açık yüzü Ahmet Barut kamuoyunca yakından tanınıyor.

Barut üç dönem TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkanlığını yürüttü. Ahmet Barut, 2005’ten beri yürüttüğü başkanlığı geçen yılbaşında bıraktı.

Barut Oteller Grubu son yıllarda hızlı büyüyor. Halen sayısı dokuz olan tesislerinde yatak kapasitesi 8 bine ulaştı. Grup bugünlerde Antalya’nın önemli tesislerden birini daha devralmaya hazırlanıyor. O da Dedeman Grubu’nun Antalya merkezde bulunan Dedeman Antalya Oteli.

Antalya Havaalanı’na 15 kilometre mesafedeki bu tesis için Dedeman Ailesi ile Barut Ailesi yılbaşından beri pazarlık yapıyor. Öğrendiğimize göre görüşmelerde prensipte anlaşılmış.

Konu ile ilgili aradığımız Ahmet Barut, kasım ayında fiilen tesisi devralacaklarını söylüyor. Toplam 45 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve 483 odası olan otelin, yenilemeye ihtiyacı olacağı kesin. Tesisi gelecek sezona kadar yenileyecek olan Barut Ailesi, daha sonra da kendi tabelasını asmayı planlıyor.

Ahmet Barut, otelin fiyatını söylemiyor ama iddialara göre otelin satış bedeli 80 milyon dolar…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde