Dedeman’da kızlar turizmi bırakıyor!

Dedeman’da kızlar turizmi bırakıyor!

Türkiye’nin en köklü aile şirketlerinden Dedeman’da hisse değişimi için düğmeye basıldı.

Dedeman’da kızlar turizmi bırakıyor!
16px
24px
17.12.2013 07:48
ABONE OLgoogle

Dedeman Grubu’nda Nazire Dedeman Çağatay ve kızları Özlem ile Özben Önal yüzde 49 hisselerini Murat Dedeman’a devrederek turizmden çıkıyor.

Türkiye’nin en köklü aile şirketlerinden Dedeman’da hisse değişimi için düğmeye basıldı. Dedeman’ın kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın oğlu Murat Dedeman ve kızı Nazire Dedeman Çağatay, iş hayatında farklı alanlarda büyüme kararı aldı. Nazire Dedeman Çağatay, kızları Özlem Önal ve Özben Önal, Dedeman Otelleri’nde sahip oldukları yüzde 49 hisseyi Murat Dedeman’a devrediyor. Murat Dedeman, turizm sektörüne yoğunlaşırken Nazire Dedeman Çağatay ve kızları farklı alanlarda büyüyecek.

Bugün yeni hisse yapısını açıklayacak olan aile üyeleri, gelecek 10 yıla ait planlarını da paylaşmayı planlıyor. Dedeman’daki hisse satışının ardında herhangi bir anlaşmazlık olmadığı, stratejik nedenlerle devir yapıldığı belirtiliyor. Murat Dedeman’ın yüzde 49 hisse için ne ödeyeceği ise açıklanmadı. Ancak oğlu Rıfat Dedeman ve kızı Banu Dedeman ile turizm sektörüne odaklanacağı biliniyor. Şimdiye kadar madencilik grubunu yöneten Nazire Dedeman Çağatay ve kızları ise yeni alanlara girecek.

Kızlar sinyali verdi

Dedeman Holding, 1960’larda turizm sektörüne girmişti. Grup, 1966’da dönemin en modern oteli Dedeman Ankara’yı 119 oda ile hizmete açmıştı. Nazire Dedeman Çağatay’ın kızı Özben Önal, geçtiğimiz günlerde bir röportajda hisseleri devredeceklerinin sinyalini vermişti.

Mehmet Kemal Dedeman’ın 1918’de Kayseri’de kurduğu şirket müteahhitlikle işe başladı. Türkiye’nin en köklü aile şirketlerinden birinin temelini atan Mehmet Kemal Dedeman, 1933’te Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarında Atatürk’ün nutkunu okuyacağı platformun yapımını da üstlenmişti. Sırasıyla inşaat, madencilik ve turizm yatırımları ile büyüyen Dedeman Holding’in başında bugün ikinci kuşak temsilcisi Murat Dedeman bulunuyor. Ancak Murat Dedeman birkaç yıl içinde yönetimi tamamen üçüncü kuşak temsilcilere bırakmayı planlıyor.

50. YILDA 50 OTEL HEDEFİ VAR

Dedeman Otelleri, son dönemde agresif büyümesiyle dikkat çekiyor. Yurtiçinde 16, yurtdışında ise 4 otel olmak üzere 20 otele ulaşan Dedeman Otelleri, turizmdeki 50’nci yılında 50 otele çıkmayı hedefliyor. Yani 2016’ya kadar 30 otelin daha portföye eklenmesi planlanıyor. Grup, 20 tesis ve 4 bin 500’ü aşkın oda sayısı ile Türkiye’de 10, dünyada ise 258’inci sırada bulunuyor. Erbil ve Taşkent’te oteli bulunan Dedeman, Moskova ve Kazakistan Öskemen’deki otelleri de hizmete açıyor.

Üçüncü kuşak da holdingin yönetiminde

- Murat Dedeman
- Rıfat Dedeman (Murat Dedeman’ın oğlu)
- Banu Dedeman (Murat Dedeman’ın kızı)
- Mehmet Mete Başol
- Nazire Dedeman Çağatay
- Özlem Önal (Nazire Dedeman’ın kızı)
- Özben Önal (Nazire Dedeman’ın kızı)
- Ahmet Zeki Karalı (Vatan)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde