Dayak bile yesen, kocana işveli giyin ve gönlünü al

Dayak bile yesen, kocana işveli giyin ve gönlünü al

Kütahya Belediyesi, yeni evli çiftler için ‘Evlilik ve Aile Hayatı' adlı bir kitap hazırladı. Kitapta, erkeğin cinsel fantezilerine yer verildi ve kadına nasıl “İşve yapması gerektiği'' anlatıldı.

Dayak bile yesen, kocana işveli giyin ve gönlünü al
16px
24px
16.12.2016 06:16
ABONE OLgoogle

AKP'li belediyenin hazırladığı kitabın kadına bakış açısı tepki çekti. Kütahya Belediyesi, yeni evli çiftler için ‘Evlilik ve Aile Hayatı' adlı bir kitap hazırladı. Kitapta, erkeğin cinsel fantezilerine yer verildi ve kadına nasıl “İşve yapması gerektiği'' anlatıldı.

Kitapta “Erkek ailenin çobanıdır” ifadesi kullanıldı. Kadının, kocasından habersiz dışarı çıkmaması, dayak yiyen kadının işveli kıyafetler giyip kocasına kahve götürerek gönlünü alması istendi. Erkeklere “Çocuk doğuran sevimli kadınlar alın ama bakire olsun” tavsiyesinde bulunuldu. Kitapta, “Kadın erkeğin reisliğine isyan ederse, kocası arzuladığı halde süslenmezse dövülebilir” denildi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, tepki çeken bu kitabı Meclis gündemine taşıdı. Kitapla ilgili soruşturma açılmasını isteyen Kaplan, Meclis'te şunları söyledi:

“Bu kitaba göre kadın fazla şikayet etmemeli. Kitap, ‘Kocası arzuladığında kadınlık görevini yapmayan kadın, suçlu ve günahkârdır' diyor. ‘Kadının çalışması faydasızdır. Kadın çalışma hayatına girerse kocasına karşı cinsel görevini yapamaz.' deniliyor.” Kaplan'a destek veren TBMM'nin AKP'li Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da “Bu konuyu birlikte takip edelim” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde