Davutoğlu'nun Koç ve Ülker'le sürpriz zirvesi!

Davutoğlu'nun Koç ve Ülker'le sürpriz zirvesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Mustafa Koç, Murat Ülker, Suzan Sabancı Dinçer'in de bulunduğu iş insanlarıyla Ali Kibar'ın evinde bir araya geldi

Davutoğlu'nun Koç ve Ülker'le sürpriz zirvesi!
16px
24px
27.05.2015 10:19
ABONE OLgoogle
Seçime sayılı günler kala, yoğun miting maratonunu sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki akşam Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın İstanbul Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya geldi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, MUDO A.Ş kurucusu Mustafa Taviloğlu, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ’ın da aralarında bulunduğu zirvenin ana konusu asgari ücret ve HDP oldu.

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD’ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirdi. İş adamlarına bu konuya tepki göstermediklerini belirterek sitem etti.

ALİ KOÇ'UN YANITI

Toplantıda yer alan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç başbakana seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.
7 Haziran seçimlerine giderek özellikle muhalefet partileri vaatlerini ekonomik konular üzerine yoğunlaştırırken, birinci gündem maddesi de asgari ücretin artırılması olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) asgari ücreti 1,500 TL’ye çıkarmayı vaat etti. HDP ise seçim beyannamesinde asgari ücreti 1,800 TL’ye çıkaracağını öngördü.

Bu vaatler karşısında Ahmet Davutoğlu da seçim meydanlarında konuyu gündeme getirerek TÜSİAD’a seslenerek şu çağrıyı yaptı:

“Asgari ücreti belirleyen hükümet değil, iş çevreleridir. TÜSİAD eğer beğeniyorsa çıksın Kılıçdaroğlu’nun önerilerini desteklesin ve yeni bir rakam belirlesinler. Ama dürüst de olsunlar, açık konuşsunlar. Asgari ücret 1500 lira olursa kaç iş yeri kapanır?”
Türkiye’de halen asgari ücret aylık net 949 TL düzeyinde bulunuyor.

Sabah saat 02:00’ye kadar süren toplantıda Ahmet Davutoğlu seçim meydanlarında HDP ile ilgili sıkça dile getirdiği eleştirilerini de iş dünyası temsilcileri ile paylaştı.

Ahmet Davutoğlu toplantıda, seçim gündemi ve diğer konularla ilgili iş dünyasına görüşlerini aktardı.

Fortune Turkey
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde