Davutoğlu'ndan şok açıklama: Talimatı ben verdim

Davutoğlu'ndan şok açıklama: Talimatı ben verdim

AK Parti’nin yeni yasama yılındaki ilk Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara göz yummayacaklarını söyledi, sert mesajlar verdi.

Davutoğlu'ndan şok açıklama: Talimatı ben verdim
16px
24px
25.11.2015 13:44
ABONE OLgoogle
Ak Parti Grup Toplantısı başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu düşürülen Rus uçağına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu konuşmasında "Uçak Türk hava sahası ihlali sırasında düşürüldü" dedi.  

Davutoğlu açıklamasında, "Bayırbucak tarafına saldırılar yoğunlaşması üzerine, bu husus bir kez daha vurgulanmış, her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiş, silahlı kuvvetler talimatlar tarafımca verilmiştir. Türk kara ve hava sahasının ihlali suretinde kararlılığımızı bir kez daha açıkça ifade ettik. Angajman kurallarımız tüm dünya tarafından bilinmektedir. Rusya tarafından da bilinmesine rağmen uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Bu uçak tehdit olarak algılanmış, angajman kuralları uygulanmıştır. Bu ihlaller gerçekleşiyorsa, tüm tedbiri almak hakkımız, milletimize karşı görevimizdir." ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu konuşmasında, "Dün sabah saatlerinde Türk hava  sahasını ihlal eden, bir uçak düşürüldü. 2 uçak 5 dakikada 10 defa uyarılmıştır. Uluslararası angajman koşullarıyla müdahale gerçekleştirilmiştir. Bölgede devriye görevi yapan F16 uçaklarımız tarafından Türk hava sahası içinde müdahale edilmiştir. Rus makamlarınca yapılan açıklamayla Rusya uçağı olduğu anlaşılmıştır. Bu uçak Türk hava sahası ihlali esnasında düşmüştür. Angajman kurallarımız ilgili tüm taraflara açık bir şekilde açıklanmıştır. Angajman kurallarımız en üst düzey dahilinde bütün açıklığıyla izah edilmiş, bütün uyarılarda bulunulmuştur. Rus tarafına askeri hava araçlarını vurma konusunda ifade edilmiştir" derken şöyle konuştu: 

"Bayırbucak tarafına saldırılar yoğunlaşması üzerine, bu husus bir kez daha vurgulanmış, her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiş, silahlı kuvvetler talimatlar tarafımca verilmiştir. Türk kara ve hava sahasının ihlali suretinde kararlılığımızı bir kez daha açıkça ifade ettik. Angajman kurallarımız tüm dünya tarafından bilinmektedir. Rusya tarafından da bilinmesine rağmen uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Bu uçak tehdit olarak algılanmış, angajman kuralları uygulanmıştır. Bu ihlaller gerçekleşiyorsa, tüm tedbiri almak hakkımız, milletimize karşı görevimizdir. 

Davutoğlu grup toplantısında 'Rusya makamlarına olayın ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdik' diye bilgi verdi. Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur ve olamaz da" dedi. 

"Bu ülkenin her karış toprağının güvenliğini sağlama noktasında herhangi bir tereddüt içinde olmadık, olmayacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin hava sahasına sahip çıkması en tabi hakkıdır. Olay bundan ibarettir" dedi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasında, "Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize dönük olarak yoğun bir saldırı söz konusudur. Bu olayları yakından takip ediyoruz" diye ekledi. 

"Terörle mücadele kararlığımız 1 Kasım sonrasında da aynı şekilde devam edecektir" diyen Başbakan Davutoğlu, "Bütün dağlar temizlenene kadar, bütün hendekler kapatılana kadar terörle mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde