Davutoğlu, bürokratları hayal kırıklığına uğrattı

Davutoğlu, bürokratları hayal kırıklığına uğrattı

Kabinenin açıklanması ile birlikte gözler bakanlık için ismi geçen bürokratlara çevrildi

Davutoğlu, bürokratları hayal kırıklığına uğrattı
16px
24px
30.08.2014 08:23
ABONE OLgoogle
Ahmet Davutoğlu’nun kabinesi, birçok bürokratın hayalkırıklığı yaşamasına yol açtı. Bu bürokratların başında Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal geliyor. Ankara’da, “operasyon ekibi” olarak nitelendirilen bu bürokratların kabinede yer almaması kafalarda soru işaretleri yarattı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adı Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın ismi Maliye Bakanlığı, Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu baş danışmanı Yiğit Bulut’un adı ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı için geçiyordu.

Hatta emniyet mensuplarına yönelik operasyonları gerçekleştiren İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’nun İçişleri Bakanlığı’na getirileceği yönünde söylentiler de vardı.

“BULUT, KÖŞK KADROSUNA” 

Kabinenin açıklanması ile birlikte gözler bakanlık için ismi geçen bürokratlara çevrildi. Naci Ağbal’ın bu kez de kabineye girememesi Maliye Bakanlığı’nda rahatsızlığa yol açtı. Nurettin Canikli’nin kabinede yer alması Maliye ekibinin rahatsızlığının daha da artmasına neden oldu.

Bunun dışında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı “paralel” ilan eden Yiğit Bulut’un da kabinede yer almaması siyasi kulislerde çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Yiğit Bulut’un, Erdoğan’ın Köşk kadrosu içinde yer alacağı konuşuluyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’a da, 2015’te yapılacak milletvekili seçimlerinin ardından kabineye girme sözü verildiği öne sürülüyor.
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde