Davutoğlu basın özgür dedi, haber ajansı basıldı

Davutoğlu basın özgür dedi, haber ajansı basıldı

Davutoğlu, Türkiye'de gazetecilik faaliyetleriyle ilgili bir kısıtlama kesinlikle yoktur' dedi. Davutoğlu'nun açıklamaları sırasında Dicle Haber Ajansı'na polisler tarafından baskın yapıldı, onlarca gazeteci gözaltına alındı

Davutoğlu basın özgür dedi, haber ajansı basıldı
16px
24px
29.09.2015 04:52
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler toplantısı için gittiği New York'ta basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Türkiye'de gazetecilik faaliyetleriyle ilgili bir kısıtlama kesinlikle yoktur' dedi. Davutoğlu'nun açıklamaları sırasında Dicle Haber Ajansı'na polisler tarafından baskın yapıldı, onlarca gazeteci gözaltına alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler toplantısı için gittiği New York'ta düzenlediği basın toplantısında bir basın mensubunun, gözaltına alınan 2 Vice News muhabirini hatırlatması üzerine Davutoğlu "Türkiye demokratik bir ülkedir. Gazeteciler faaliyetlerini yürütebilirler, bunun sınırı ve kısıtlaması yoktur. Ama eğer gazetecilikle ilgili olmayan bazı faaliyetler olursa veya bazı terörist propagandalara ait olunursa buna karşı davranırız.

Terörizmle mücadele terör örgütlerinin propagandasına müsamaha edemeyiz. Gazetecilik bu değildir. Bazı gazeteciler açık bir şekilde bu propagandayı yapmıştı. Ama gazetecilik faaliyetleriyle ilgili bir kısıtlama kesinlikle yoktur" dedi. Davutoğlu bu açıklamaları yapmadan dakikalar önce Polis, Diyarbakır'da DİHA binasını bastı.

Diyarbakır’da DİHA,binasına polis baskını

Diyarbakır Huzurevleri’nde bulunan Dicle Haber Ajansı (DİHA), Aram Yayınları, Azadiya Welat ve KURDİ-DER binalarına polis baskını düzenlendi.

DİHA’nın haberine göre binaya silahlarla baskın düzenleyen polis ‘makul şüphe‘ gerekçesiyle DİHA, Azadiya Welat ve Kurdi-Der çalışanı 32 kişiyi gözaltına aldı.

Binada bulunan tüm kurumların çalışanlarının polis tarafından binanın en alt katına indirilerek kimliklerine ve telefonlarına el konulduğu ve şiddet uygulandığı belirtildi. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

DİHA haberinde baskın yapan polislerin elinde hiçbir arama izni olmadığı, resmi bir belgenin bulunmadığını belirtti.

Bir DİHA çalışanı Dicle Müftüoğlu, gözaltına alındıktan sonra polis okuluna getirildiklerini söyledi.

Dicle Haber Ajansı muhabiri Hayri Demir twitter hesabından, polisin DİHA'ya yaptığı baskının fotoğraflarını paylaştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde