Davutoğlu, Merkez'in faiz kararı için ne dedi?

Davutoğlu, Merkez'in faiz kararı için ne dedi?

​Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan'da Merkez'in faiz indirim kararıyla ilgili konuştu.

Davutoğlu, Merkez'in faiz kararı için ne dedi?
16px
24px
24.02.2015 14:19
ABONE OLgoogle
Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 7,75’ten yüzde 7,50’ye çekti. Faiz koridorunun üst bandı yüzde 11,25’ten yüzde 10,75’e, alt bandı ise yüzde 7,50’den yüzde 7,25’e indirildi.

Merkez Bankasının kararı, Budapeşte’de Macar mevkidaşı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da soruldu. Faiz indirimini olumlu ama beklentilerin altında bulduğunu söyleyen Davutoğlu, “Faizin düşme trendi içinde olması önemli. Umarız yeniden değerlendirilir. Beklentimiz daha fazla indirim” dedi.

Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasıyla ilgili olarak da konuşan Davutoğlu, " Türkiye'yi kimse dolaylı ya da doğrudan tehdit edemez. Uluslararası hakkımızı kullandık. Bunun tartışılacak bir tarafı yoktur. Bunun için Birleşmiş Milletler'e de bildirimimizi yaptık. Eşme'de türbe ve çevresi artık Türk toprağıdır. Suriye rejimi şu anda Karakozak'ta yoktur. Öncelikle rejimin sorması gereken, "Niye biz kendi ülkemizi kontrol edemiyoruz" olmalıdır. Savaş nidaları atmak yerine bunu sormalıdır. Muhatap olarak aldığımız Suriye Ulusal Koalisyonu’na bildirimde bulunduk" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde