Davutoğlu, Antalya'da soyunma odası açmış

Davutoğlu, Antalya'da soyunma odası açmış

Başbakan Davutoğlu tarafından Antalya’da yapılan ve adına muhteşem denen açılışlardan bazıları: İzcilik Kampı, soyunma odası, elektrik trafosu, sulak alanlar, ikaz tabelası, yangın kulesi

Davutoğlu, Antalya'da soyunma odası açmış
16px
24px
31.03.2015 08:31
ABONE OLgoogle
İktidar partisinin seçim öncesi muhteşem açılışlar olarak sunduğu toplu tesis açılışlarının altından skandal ayrıntılar ortay çıktı. En son 15 Şubat’ta Antalya’da büyük bir şaşaa ile tanıtılan 152 Tesis Toplu Açılışı yapıldı.

Ancak ayrıntıya girildiğinde, açılışı yapılan tesisler arasında gösterilenler arasında 10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağının yanı sıra soyunma odası, izcilik kampı ve sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhası gibi ne olduğu anlaşılamayan tesisler(!) yer aldı.

Bitmemiş projelerin de açılışları yapıldı

Özel sektöre verilen devlet kredisi ile kendi şirketine yaptığı depo vb. gibi kalemler de görkemli açılışlardan bir tesis olarak sunuldu. Temeli atılıp, henüz bitmemiş bazı projeler de açılan tesisler arasında yer aldı. 10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağı yeniymiş gibi açıldı. AKP’nin Antalya’da muhteşem hizmetler diye tanıttığı projeler arasında bir tane fabrika yok. Ancak izcilik kampı bile muhteşem tesis diye sunuldu. /09

Yerel yönetimler listeleri kabartmak için ipe sapa gelmez bir sürü detayı da açılış listesine ilave ediyor. Neredeyse köye yapılan çeşmenin bile açılışı listelerde yer alıyor.  Akdeniz Elektrik’e ait 28 adet ek tesis, elektrik şebekesi vs. açılışları da, Antalya’daki bu uzun listenin ayrı detayları arasında yer alıyor. Aksu, Kayadibi Köyü Elektrik Şebekesi açılışı gibi.

İlçemizde tek bir fabrika yok...

Şaaşalı törenlerle açılan 152 tesisin içerisinde tek bir fabrikanın dahi olmamasına Antalyalılardan tepki geldi. Milli Gazete’ye konuşan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Gençlik Merkezi, bin 500 kişilik yurdunu bir proje olarak kabul edebiliriz. Kaş ve Kemer’de iki adet Devlet Hastanesi var. Bir Emniyet Müdürlüğü, Hükümet Binası ve bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı okul binalarının haricindekiler şişirme ve balon projelerdir. İşsizliğe çare olacak tek bir fabrika yok. 12 yıllık ve yüzde 50 oy alan bir iktidarın yapacağı açılışlar bunlar mı olmalıydı?” dedi.

İşte büyük bir miting düzenlenerek şaşaa ile açıldığı söylenen tesislerden bazıları şöyle:

Kepez duacı izcilik kampı

Kepez sentetik çim saha soyunma odası

Yaban hayatı sulama sistemi

Kemer yangın kulesi

Çok sayıda elektrik şebekesi, iletim hattı

Sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhaları

Yangın havuzu ve gölet

Çallı kampüsü halı saha

Kepez aydınlatma tesis işi

Alanya deniz deşarj hattı onarımı

Seçimler yaklaştıkça Türkiye’de toplu açılışlarda da büyük artış gözleniyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydan mitingleri , toplu açılışlar adı altında gerçekleşiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da 15 Şubat’ta Antalya’da katıldığı bir programda tam 152 toplu açılış gerçekleştirdi. Peki bu çok sayıdaki açılışlar arasında neler var? Ekonomiyi canlandıracak, işsize iş olacak, insanları tüketmekten üretmeye yönlendirecek fabrika, üretim, yatırım tesisleri var mı?  

İşte büyük bir miting düzenlenerek şaşaa ile açıldığı söylenen tesislerden bazıları şöyle: Kepez duacı izcilik kampı, Kepez sentetik çim saha soyunma odası, Yaban hayatı sulama sistemi, Kemer yangın kulesi, Çok sayıda elektrik şebekesi, iletim hattı, Sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhaları yangın havuzu ve gölet, Çallı kampüsü halı saha, Kepez aydınlatma tesis işi, Alanya deniz deşarj hattı onarımı Yerel yönetimler de listeleri kabartmak için ipe sapa gelmez bir sürü detayı da açılış listesine ilave ediyor. Neredeyse köye yapılan çeşmenin bile açılışı listelerde yer alıyor.  Akdeniz Elektrik’e ait 28 Adet ek tesis, elektrik şebekesi vs. açılışları da, Antalya’daki bu uzun listenin ayrı detayları arasında yer alıyor. Aksu, Kayadibi Köyü Elektrik Şebekesi Açılışı gibi.

Saadet Alanya İlçe Başkanı Aktaş: Fabrika İstiyoruz

Devletin görevi olan içerisinde çok sayıda okul binası yapımı gibi tesislerin de bulunduğu, ancak tek bir fabrika açılışının yapılmadığı şaşaalı açılışlara Antalyalılardan tepki geldi. Milli Gazete’ye konuşan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Gençlik Merkezi, 1500 kişilik yurdu bir proje kabul edebiliriz. Kaş ve Kemer 2 adet Devlet Hastanesi var. Bir Emniyet Müdürü, Hükümet Binası ve bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı okul binalarının haricindekiler şişirme, balon projeler olarak yer alıyor. İşsizliğe çare olacak tek bir fabrika yok. 12 yıllık ve yüzde 50 oy alan bir iktidarın yapacağı açılışlar bunlar mı olmalıydı?” dedi.  “İl Tarım Müdürlüğü 5 şirkete kredi vermiş. Bir kısmı da hibe olarak.

Özel şirket, kendi şirketine Soğuk Hava deposu yapmış. Bunun da açılışı yapılıyor.” diyen Sinan Aktaş, “152 projenin 58 tanesi elektrik iletim hattından oluşuyor. Duacı İzci Kampı da açılışı yapılanlar arasında. 2011 -2012 ve 2013’te yapımı bitmiş tesisler de açıldı. Akseki ilçemizin su sıkıntısı var. Su hattı döşenmesi için temel atıldı. Bitmemiş bir proje de açılışı yapılanlar arasında yer aldı.” şeklinde konuştu.  Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Aktaş, “Antalya’da bizim bir dokuma fabrikamız vardı. Kapandı. Şimdi bir tane fabrika bile açılmıyor. Yüzde 50 almış bir parti 12 yıl sonra proje diye bunları yazıyorsa, denecek bir şey yok.” diyerek toplu açılışların perde arkasına tepki gösterdi.

Milli Gazete
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde